IMAO JE TADA SAMO 25 GODINA

Preminuo je i kaže da je otišao u raj: 'Ovo su tri lekcije koje sam naučio prije nego što sam se vratio među žive'

The Light After Death/Facebook
11.10.2024.
u 13:30

Nakon povratka u svoje tijelo, Tolmanu je trebalo mnogo vremena da shvati što je proživio

Građevinski radnik Vincent Tolman imao je samo 25 godina kada je pao u komu nakon što je uzeo tabletu za mršavljenje koju je kupio putem interneta. Uzeo je iznimno jaku dozu GHB-a 2003. godine, supstancije popularne u bodybuilding krugovima za suzbijanje apetita. To je izazvalo teške posljedice, uključujući grčeve, povraćanje i kolaps u restoranu. 

Tolmanovo srce prestalo je kucati na nekoliko minuta. Tri dana bio je priključen na aparate za održavanje života, a tijekom tog razdoblja, kako tvrdi, doživio je izvanredno iskustvo. Vjeruje da je njegov duh bio vođen kroz ono što zovemo rajem, gdje je naučio tri ključne lekcije o životu. Tolman, koji sada živi u Nevadi, govorio je o svojim iskustvima za DailyMail.com, ističući da su te lekcije bile autentičnost, svrha života i ljubav prema svim bićima.

VEZANI ČLANCI: 

Jedna od najvećih spoznaja, kako kaže, bila je da smo u mnogočemu pogrešno shvatili život. ''Često mislimo da smo ovdje na nekoj vrsti suđenja, ali to nije tako. Ovdje smo kako bismo učili i rasli – i to je cijela poanta'', rekao je.

Tolman koji je rođen u Teksasu, a sada sa suprugom Andreom i dvoje djece živi u Las Vegasu, kaže kako ga je to iskustvo prije gotovo 20 godina potpuno oslobodilo straha od smrti. Izjavio je da jedva čeka povratak u raj. "Kada taj dan dođe, veselim mu se", kazao je, prisjećajući se trenutaka kada je na jednom letu s kćeri zbog turbulencija pomislio da bi to mogao biti kraj.

Njegovi prijatelji također su primijetili promjenu nakon ovog događaja, ističući kako je postao potpuno drukčija osoba poslije incidenta. Tolman vjeruje da je ta promjena posljedica lekcija koje je naučio tijekom svojeg iskustva u zagrobnom životu.

Prva lekcija bila je autentičnost. "Autentičnost je najvažniji korak za sve nas", rekao je. "Svaki trenutak u kojem nismo autentični izgubljen je trenutak. Zato je ključno da budemo što autentičniji." Druga lekcija odnosila se na svrhu života – on je, prema Tolmanu, jednostavno prilika za učenje. "Nema prolaza ili pada. To je naše osobno putovanje, a istodobno i zajedničko putovanje", kaže. 

Treća je lekcija važnost ljubavi prema svim bićima, uključujući ljude, životinje, biljke, pa čak i naizgled strašne dijelove života. "Dok to činimo, počinjemo pronalaziti tragove neba ovdje na Zemlji", rekao je.

Tolmanova nevjerojatna priča počela je 18. siječnja 2003., kada je s prijateljem uzeo dodatke prehrani. Ubrzo su shvatili da nešto nije u redu i otišli su u restoran tražiti pomoć. Dok je Tolmanov prijatelj tražio pomoć, Vincent je kolabirao u toaletu restorana.

VEZANI ČLANCI: 

Kada je hitna služba stigla, Tolmanovo tijelo bilo je već hladno, no jedan je od tehničara osjetio da Vincent nije mrtav. Tolman, gledajući odozgo, svjedočio je kako je tehničara nešto 'pogodilo', dajući mu poruku da nije mrtav. Unatoč početnim neuspjelim pokušajima oživljavanja, tehničar je u trećem pokušaju uspio vratiti Tolmanovo srce u funkciju.

Dok je njegovo tijelo ležalo u hitnoj službi, njegov duh krenuo je na nebesko putovanje. Tamo je doživio trenutak mira i pregled cijelog svojeg života – od dobrih do loših djela – te je osjetio toplu, smirujuću prisutnost iza sebe. Kada se okrenuo, vidio je čovjeka u bijeloj odjeći, za kojeg je u početku mislio da je Bog.

Taj čovjek, međutim, bio je Tolmanov vodič, koji mu je dao izbor – vratiti se u svoje tijelo ili nastaviti dalje. "Želio sam ići prema izvoru te energije ljubavi", kazao je Tolman, ali je na kraju ipak odlučio vratiti se. Potom je s vodičem prošao kroz područje prekriveno zelenilom, cvijećem, drvećem i vodom, osjećajući duboku povezanost sa svim živim bićima. Njegovo putovanje završilo je kada je čuo molitvu, koju je izgovarao njegov brat nad njegovim beživotnim tijelom.

Nakon povratka u svoje tijelo, Tolmanu je trebalo mnogo vremena da shvati što je proživio. Godinama kasnije, tijekom posjeta Wyomingu, vidio je sliku starijeg čovjeka s dugom bijelom bradom i kosom – njegov vodič s neba, za kojeg je otkrio da je zapravo njegov pradjed.

Liječnica otkrila najstrašnije stvari koje je čula u posljednjim trenucima ljudi na samrti:

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prajdali100
14:19 11.10.2024.

I što ima u raju ? Jedu li ? Piju li ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije