Vrlo jednostavno

Prirodan način za čišćenje daske za rezanje da izgleda kao nova

shutterstock
13.03.2020.
u 22:40

Daske za rezanje na sebi imaju puno posjekotina te se trebaju redovito čistiti.

Jedna od najviše korištenih stvari u kuhinji je daska za rezanje. Koristi se gotovo svakodnevno pa nije ni čudo da je prljava. Kad se radi o drvenim daskama za rezanje, trebaju se češće prati, ali na određen način jer ne smiju u perlicu posuđa. Stoga vam donosimo kako očistiti dasku za rezanje na prirodan način bez kemikalija.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Prvo što trebate napraviti je vašu dasku prekriti sodom bikarbonom, skroz do samih krajeva daske. Zatim uzmite limun i prerežite ga na pola. Istisnite limunov sok iznad daske, da dobijete mjehuriće i smjesu koja će vam pomoći u čišćenju.

Polovicom limuna utrljajte smjesu u dasku. Limun ima prirodno dezinfekcijsko sredstvo pa nakon njega možete normalno na dasci rezati hranu bez straha. Nakon toga samo vašu dasku obrišite mokrom i toplom krpom te će vaša daska biti spremna za ponovnu upotrebu.

Pogledajte video koji pokazuje cijeli postupak čišćenja:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije