Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio je čitav

Prvi dokumentirani slučaj: Tigrasti morski pas povratio ješca i šokirao znanstvenike!

Shutterstock
06.06.2024.
u 16:30

Lubitz je istaknuo da je uspio snimiti trenutak kada je morski pas izbacio ješca iz usta, što je rezultiralo uočljivim obrisom te životinje iz reda jednootvora u vodi

Istraživači s James Cook sveučilišta u Australiji u svibnju 2022. godine svjedočili su prizoru srednje velikog tigrastog morskog psa kako povraća mrtvog kljunatog ješca, ostavljajući ga netaknutim. Sveučilište vjeruje da je ovo prvi dokumentirani slučaj takvog ponašanja, piše BBC Wildlife. 

"Bili smo potpuno iznenađeni onim što smo vidjeli. Nismo imali pojma što se događa", izjavio je biolog mora Nicolas Lubitz u službenom priopćenju sveučilišta.

VEZANI ČLANCI:

Lubitz je istaknuo da je uspio snimiti trenutak kada je morski pas izbacio ješca iz usta, što je rezultiralo uočljivim obrisom te životinje iz reda jednootvora u vodi. Istraživač sugerira moguće objašnjenje da je morski pas, dužine tri metra, ulovio ješca dok je plivao u plitkim vodama oko otoka, budući da je ješac bio netaknut kada ga je morski pas izbacio.

"To je bio potpuno neoštećeni ješac, s svim bodljama i ekstremitetima", naglasio je. "Morski pas je bio prilično velik, ali nije bio ogroman. Retko se događa da povrate hranu, ali ponekad, pod stresom, to mogu učiniti. U ovom slučaju, čini se da mu nije odgovaralo imati ješca u grlu", dodao je Lubitz.

Tigrasti morski psi su poznati kao strvinari koji konzumiraju raznovrstan plijen, uključujući čak i neprobavljive predmete. Prema informacijama s JCU-a, dokumentirano je da su pojeli različite predmete poput automobilskih guma, registarskih pločica pa čak i jedan mali televizijski ekran.

Znanstvenici upozoravaju: Nikada ne ubijajte pauka kojeg ste pronašli u domu! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije