savjet stručnjaka

Prvi put nabavljate psa? Veterinari preporučuju ove pasmine

shutterstock
14.09.2024.
u 08:00

Odabir prave pasmine za prvog psa zahtijeva pažljivo razmatranje, ali uz savjete stručnjaka, novi vlasnici mogu pronaći savršenog krznenog prijatelja koji odgovara njihovom načinu života.

Za one koji prvi put planiraju nabaviti psa, izbor prave pasmine može biti izazovan. No, tim veterinara podijelio je korisne savjete, ističući koje pasmine su prikladnije za neiskusne vlasnike. U TikTok videu objavljenom od strane Santa Monica Veterinary Group, savjetuju: ‘Ako razmišljate o udomljavanju ili nabavci novog četveronožnog člana obitelji, evo nekoliko pasmina koje naš tim preporučuje’.

U videu, veterinar postavlja svojim kolegama pitanje o tome koje pasmine bi savjetovali za nove vlasnike. Jedan veterinar predložio je mješance, objašnjavajući: ‘Uvijek preporučujem pse mješance jer, s malo sreće, dobivate najbolje karakteristike iz nekoliko različitih pasmina’. Druga je preporučila Toy Pudla, dok je treći veterinar izabrao Pit Bulla, napominjući: ‘Iako ih mnogi osuđuju, oni su zapravo vrlo nježni i sjajni obiteljski psi’. 

@smvetgroup If you’re looking to adopt or get a new furry addition to your family, here’s some dog breeds our team at the clinic recommend 🐶💙 #dogsoftiktok #adoptdontshop #dogmom #vetclinic #vetmed ♬ Funny - Gold-Tiger

Jedna od veterinarki spomenula je Shih Tzua, rekavši: ‘Moja mama je imala Shih Tzua koji joj je bio izvanredan pratitelj i uvijek spavao s njom, čak i tijekom zdravstvenih poteškoća’. Na kraju, jedana je vetrinarka predložila čivavu, istaknuvši da su poznate po dugovječnosti, rekavši: ‘Ti psići kao da žive vječno’. 

Reakcije na video bile su raznolike. Jedan korisnik komentirao je: ‘Definitivno ne bih preporučio jazavčara’, dok je drugi rekao: ‘Udomio sam mješanca Pit Bulla i potpuno se vezao za mene. Doslovno spava sa mnom obraz uz obraz’. Treći je korisnik predložio Japanski čin kao zanimljivu opciju.

VEZANI ČLANCI: 

Također, jedna veterinarki je podijelila i pasmine koje ne bi preporučila za vlasnike. Veterinarska tehničarka Connie izazvala je raspravu izjavom da bi izbjegla posjedovanje Goldendoodlea, mješavine zlatnog retrivera i pudla. Objasnila je: ‘Ili bilo koja mješavina doodle ili poo. Iako neki mogu biti dobri, mnogi su neurotični i teško ih je kontrolirati’.

Psi se drugačije ponašaju prema ljubaznim i bezobraznim ljudima:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije