KUĆNI LJUBIMCI

'Volim životinje, ali...': Evo što ste nam rekli o zabrani ulaska pasa u kafiće i restorane

26.08. Obilježava se međunarodni dan pasa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
11.09.2024.
u 12:05

Da se razumijemo ja volim životinje, sama ih imam, ali restorani nikako nisu mjesta za pse, navela je jedna pratiteljica

Jučer smo vas pitali - treba li zabraniti psima ulazak u kafiće i restorane, a vi ste se odazvali u velikom broju. Naime, ova tema izazvala je velike polemike jer, iako su neizostavan dio društva, neki smatraju kako prisutnost pasa u ugostiteljskim objektima narušava higijenu prostora. 

Tu su, nažalost, i poneki incidenti koje neobuzdani psi mogu izazvati, a koje svakako mogu uništiti atmosferu. Zbog svega navedenog, vi ste bili složni - psima nije mjesto u restoranima i kafićima. Točnije, vas više od 1.100 smatra tako, dok vas više od 600 vjeruje kako oni nikome ne smetaju jer većinom samo leže. Da bi psima mogao biti dopušten ulazak u kafiće, ali ne i u restorane, složilo se vas više od 300. Još više od 1.500 vas povelo je i raspravu na Facebooku, gdje smo vam postavili isto pitanje. 

- Da se razumijemo ja volim životinje, sama ih imam, ali restorani nikako nisu mjesta za pse - napisala je jedna pratiteljica, a na to joj je stigao i protuargument: ''U civiliziranim zemljama ulaze ljudi sa svojim ljubimcima u restorane, slastičarnice, pekarne, trgovine....! Ali se zato tamo nigdje ne puši! Kod nas, nažalost, obrnuto''.

 ''Treba li zabraniti psima da traže unesrećene poslije potresa ili u lavinama ili da nalaze eksplozivne naprave, mine ili drogu?'', pitali ste. ''Bez pasa promet pada, jer danas svatko gotovo ima psa, a mogu vam reći da su psi ti koji šire pozitivnu energiju za razliku od ljudi... Dakle jedno veliko DA, naravno za ulazak psa u restoran'', dodali ste.

- Ako je pas na putovanju sa vlasnikom i vlasnik želi nešto pojesti i popiti, gdje bi trebao ostaviti psa? U autu, na +40?!!
Neka se prilagode, ako treba i razdvoje gosti, ali zabrane nisu rješenje. I više to nije zanemariv broj gostiju sa psima - komentirali ste. 

POVEZANI ČLANCI:

- Vlasnik kafića ili restorana sam će odlučiti koga će pustiti unutra. Vlasnik psa sam će odlučiti kome će ostaviti novce. Mi imamo malu maltezericu i uvijek nađemo neko mjesto - dodali ste.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije