neugodnjak

Prvi slučaj u svijetu: Nakon intimnog trenutka sa ženom, dobio je trovanje hranom - u penisu

shutterstock
30.08.2024.
u 18:26

Prema studiji objavljenoj u časopisu Annals of Medicine and Surgery, ovo je bio prvi zabilježeni slučaj trovanja hranom koji je zahvatio penis.

Ne možemo ni zamisliti kako je taj čovjek objasnio svom šefu zašto ne dolazi na posao, jer trovanje penisa hranom zvuči kao nešto iz izmišljene knjige o bizarnih bolestima. Međutim, za ovog 38-godišnjaka, njegova dijagnoza nažalost nije bila šala. U onome što se smatra prvim slučajem te vrste u svijetu, njegovo stanje postalo je ozbiljno nedugo nakon što je imao intiman trenutak sa svojom suprugom... a priča je također na čudan način uključivala rižu koja nije bila stavljena u hladnjak, piše LADBible

Nakon što ga je nekoliko dana mučila serija bolnih simptoma u donjoj regiji, odlučio je potražiti liječničku pomoć. Posjetio je urologa kada su crvenilo, oticanje i kraste na njegovom penisu postali uporni i nisu nestajali nakon nekoliko dana. Liječnici su se dodatno zabrinuli kada im je otkrio da su simptomi počeli nakon napada teškog proljeva i povraćanja.

VEZANI ČLANCI: 

Liječnici Medicinskog centra Američkog sveučilišta u Bejrutu, Libanon, odlučili su uzeti uzorak s pacijentovog penisa radi testiranja na infekciju. No, malo tko je očekivao rezultate koji su stigli iz laboratorija. Na iznenađenje svih, dodatne analize otkrile su prisutnost bakterije poznate kao Bacillus cereus na njegovom genitalnom području.

Ova bakterija je poznata kao patogen koji se prenosi hranom i obično se nalazi u riži, žitaricama, začinima, mlijeku i vrhnju koji su predugo ostavljeni na sobnoj temperaturi. Prema NHS-u, Bacillus cereus proizvodi spore koje preživljavaju toplinsku obradu i brzo rastu na sobnoj temperaturi, stvarajući toksine koji mogu uzrokovati mučninu, proljev i gastrointestinalne bolove.

Nakon što su detaljnije istražili slučaj trovanja hranom, liječnici su zaključili da je pacijent vjerojatno dobio bakterijsku infekciju penisa nakon epizode proljeva i povraćanja, koja se pojavila ubrzo nakon strastvenog seksualnog odnosa sa suprugom. Tijekom spolnog odnosa, virusi i bakterije mogu lakše prijeći s jednog tijela na drugo kroz mikrooštećenja na koži, a tjelesne tekućine dodatno olakšavaju širenje infekcija.

GALERIJA: Seksualna edukacija: Ovo je 6 zapanjujućih činjenica o penisu koje vas nisu učili na biologiji

1/10

Liječnici su zaključili da je Bacillus cereus na neki način došao u izravan kontakt s njegovim genitalnim područjem. Smatrali su da je vrlo neobično vidjeti Bacillus cereus na koži, a još manje na penisu. Možete zamisliti njihov šok kada su shvatili da je uspio prodrijeti u to područje. Ispostavilo se da je za infekciju vjerojatno kriv obrok s rižom koji je pacijent konzumirao samo dan prije nego što su se simptomi pojavili.

Prema studiji objavljenoj u časopisu Annals of Medicine and Surgery, ovo je bio prvi zabilježeni slučaj trovanja hranom koji je zahvatio penis. Pacijentu, ocu dvoje djece, propisan je lokalni antibiotik nazvan fusidinska kiselina, koji se obično koristi za liječenje infekcija oka. Liječnici su ga također savjetovali da pravilno čisti zahvaćeno područje i izbjegava seksualne aktivnosti i masturbaciju dok se potpuno ne oporavi.

VEZANI ČLANCI: 

Četiri tjedna nakon što je dobio neobičnu dijagnozu, pacijent je izvijestio da više ne osjeća bol ili nelagodu, a infekcija se, na sreću, nije vratila. Stručnjaci koji su pisali studiju u časopisu Annals of Medicine and Surgery objasnili su da se infekcije penisa obično pojavljuju nakon ozljeda koje stvaraju otvorene rane. U većini slučajeva, uzrok je skupina bakterija poznata kao streptokok A. ‘U ovom slučaju, moguće je da su proljev i povraćanje koji su kontaminirali penis nakon spolnog odnosa vjerojatno bili izvor infekcije kože’, dodaju liječnici.

Hrvati sve više povećavaju penis bez odlaska pod nož:

Komentara 5

EJ
ejStef
07:05 31.08.2024.

Čekamo sada prvu službenu potvrdu da je moguće i zatrudnjeti preko WC daske...

DE
desigual
23:24 30.08.2024.

Pažljivo čitajući, ne nalazim da sexualni odnos ima ikakve veze s tim što mu je bakterija s anusa prešla na penis.

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
01:20 31.08.2024.

Znači, zato sam i ja imao pečenje, kad bi se moja bivša najela ljutih paprika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije