Pripremanje ukusnog obroka za cijelu obitelj ili pak prijatelje može biti odlično iskustvo, a upravo je hrana pravi povod za druženje. No, jedna greška je dovoljna da pokvari cijelo jelo, a greškice koje mogu sve pokvariti vrebaju iz najneočekivanijih situacija. Naučite male trikove i izbjegnite najčešće greške tijekom kuhanja.
Primjerice, ako vam je jelo preslatko, dodajte malo octa i soka od limuna, a ako je preslano, ubacite komadiće krumpira.
VEZANI ČLANCI:
Ako vam je jelo previše začinjeno, popravite ga s malo vrhnja ili jogurta. Ako je pak previše kiselo, pokušajte dodati malo slatkoće, odnosno šećera ili meda.
Ako vam je umak grudast, promiješajte ga u blenderu, a ako vam se dogodi da je tjestenina prekuhana, popržite ju u zagrijanoj tavi na maslinovom ulju.
Ako ste prekuhali povrće, iskoristite ga za juhu ili pire. Ako vam je zagorjela tava, koristite sodu bikarbonu i aluminijsku foliju. Naime, zagorjelu površinu prekrijte sodom bikarbonom i dodajte joj tek toliko vode da dobijete pastu. Sa zgužvanom aluminijskom folijom veličine šake ribajte zagorjelo područje dok se ne počne otapati. Poslije svega nekoliko minuta ribanja trebali biste vidjeti raspadanje zagorjelih ostataka.
Imate li vi kakav trik u kuhinji? Podijelite s nama u komentarima!
Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji!