zanimljivo

Radite od doma? Evo kako to utječe na vaš seksualni život

shutterstock
03.09.2024.
u 20:56

Sudionici istraživanja su otkrili da su stres i izgaranje najveće prepreke za seks.

Već znamo da su povećani rad od kuće i fleksibilni radni aranžmani izuzetno pozitivno utjecali na živote mnogih ljudi. Rad na daljinu i hibridni rad, koji su sada postali standard, smanjili su stres i izgaranje među zaposlenicima te im omogućili zdraviju ravnotežu između posla i privatnog života, piše New York Times

Međutim, čini se da je porast fleksibilnih radnih uvjeta imao još jedan, pomalo neočekivan utjecaj: ljudi sada češće stupaju u seksualne odnose. Ovi zaključci dolaze iz Popisa spolova Body+Soul 2024, u kojem je ispitano više od 2000 Australaca starijih od 18 godina, kako bi se saznalo što se zapravo događa u spavaćim sobama diljem zemlje.

VEZANI ČLANCI: 

Sudionici istraživanja su otkrili da su stres i izgaranje najveće prepreke za seks, s 48 posto ispitanika koji su odabrali tu opciju. Također su naveli da su smanjena energija i starenje drugi faktori koji ometaju njihov seksualni život. Izgleda da su fleksibilni radni aranžmani najviše utjecali na mlađe Australce, s gotovo polovicom onih mlađih od 30 godina koji su rekli da im je to omogućilo više seksa.

Glavna urednica Body+Soul, Jacqui Mooney, izjavila je da rezultati pokazuju kako odnos Australaca prema poslu može značajno utjecati na ostala područja njihovih života. ‘Kada smo anketirali naciju, stres i pritisci povezani s troškovima života pokazali su se kao jedna od najvećih prepreka seksu’, rekla je Mooney.

Žena tvrdi da je njezin partner jako obdaren i da im to radi probleme: 'Bojim se imati seks s njim!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije