korist i za majke

Razlog više zašto je dojenje djeteta dobra stvar

dojenje
VL FOTO
14.07.2012.
u 11:44

Prvih pola godine od rođenja je ključno jer majke gube svakm novim dojenjem jedan posto od indeksa tjelesne mase.

 

Obično se vjeruje da težina žena raste sa svakim novim porodom, međutim najnovija studija je pokazala da su majke koje su dojile djecu imale manji indeks tjelesne mase bez obzira na to koliko su puta rodile. Istraživanje je provedeno na 740 tisuća žena u menopauzi. Stručnjaci već godinama objašnjavaju da je dojenje jedan od najvažnijih razdoblja u životu djeteta, no sada se ispostavilo i da je dobro za majke koje pozitivne učinke mogu osjećati i 30 godina poslije rođenja.

Prvih pola godine od rođenja je ključno jer majke gube svakm novim dojenjem jedan posto od indeksa tjelesne mase.

- Istraživanje pokazuje da šest mjeseci dojenja može smanjiti rizik od pretilosti u starosti. Jedan posto smanjenja indeksa tjelesne mase može se činiti malo, ali to znači i 10 tisuća manje preranih smrti od bolesti koje su vezane uz debljinu, poput dijabetesa, srčanih bolesti i tumora - objašnjava Valerie Bera sa sveučilišta Oxford, prenosi Medical Research Council.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije