idealna za današnji blagdan

RECEPT DANA Bez paljenja pećnice: Napravite preukusnu Truffaldino tortu

@mariannine.carolije
15.08.2024.
u 09:00

Ova Torta prava je poslastica za ljetne dane, kombinirajući bogate okuse čokolade i svježih malina s kremastom teksturom koja se jednostavno topi u ustima. Uživat ćete u svakom zalogaju!

Ljeto je idealno vrijeme za lagane i osvježavajuće deserte, a ‘Truffaldino’ torta bez pečenja savršen je izbor za tople dane. Ova nježna, kremasta torta topi se u ustima poput sladoleda, a korice su toliko ukusne i posebne teksture da će vas osvojiti na prvi zalogaj. Priprema je jednostavna, a rezultat očaravajući! Recept je podijelila food blogerica @mariannine.carolije. Uživajte!

Sastojci:

Kore:

  • 2 jaja
  • 270 g mlijeka
  • 60 g ulja
  • 140 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 80 g šećera
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 7 g sode bikarbone
  • 12 g octa (9%)

VEZANI ČLANCI: 

Krema:

  • 200 g bijele čokolade
  • 400 g krem sira (npr. ABC)
  • 430 g slatkog vrhnja
  • 100 g kiselog vrhnja (20%)
  • 30 g šećera u prahu
  • 20 g vanilin šećera

Krema od maline:

  • 400 g malina
  • 30 g vode
  • 60 g šećera
  • 20 g gustina

Čokoladni preljev:

  • 100 g tamne čokolade
  • 70 g slatkog vrhnja 
  • 30 g maslaca

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Maline kratko prokuhajte, zatim propasirajte da odvojite koštice (dobit ćete oko 270 g čistog pirea). Dodajte vodu, šećer i gustin te kuhajte uz stalno miješanje dok smjesa ne uzavri i zgusne se. Ohladite. Za pripremu kora, u zdjelu stavite sve suhe sastojke, dodajte mlijeko, ulje, jaja i sve dobro umutite. Na kraju dodajte ocat, promiješajte i pecite kore na tavi promjera 20 cm. Od ove smjese trebate dobiti 7 kora. Tavu svaki put lagano podmažite, pecite kore na srednjoj vatri oko 2 minute sa jedne strane, a zatim prevrnite i pecite još 15-20 sekundi sa druge strane. Ohlađene kore po potrebi obrežite na promjer 19 cm. Ostatke kora usitnite u blenderu i sačuvajte za dekoraciju.

Otopite bijelu čokoladu i malo je ohladite. U zdjelu stavite sve ostale sastojke za kremu i umutite mikserom. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i još jednom sve dobro izmiješajte. Odvojite 2 žlice kreme za premazivanje torte. Tortu slažite u rastezljivom kalupu obloženom acetatnom folijom. Kremu od malina podijelite na 3 dijela, a drugu kremu na 6 dijelova. Svaku koru premažite kremom, a na svaku drugu dodajte sloj maline. Gornju koru ne premazujte kremom.

Za preljev od čokolade u lončiću otopite sve sastojke na laganoj vatri, dok se potpuno ne sjedine. Prohladite i prelijte preko gornje kore. Tortu ostavite u hladnjaku najmanje 5-6 sati da se stisne. Premažite bočne strane tortom odvojenom kremom i dekorirajte mrvicama od ostataka kora.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije