mljac!

RECEPT DANA Jeste li čuli za 'zagoreni' cheesecake? Imamo recept za ovaj hit desert

shutterstock
13.08.2024.
u 09:30

Evo recepta za najukusniji baskijski cheesecake kremaste teksture i jedinstvenog okusa!

Ovaj kolač, poznat po svojoj nevjerojatno kremastoj teksturi i bogatom okusu, dolazi iz Baskije, regije na sjeveru Španjolske. Svojom prepoznatljivom tamnom, gotovo zagorenom korom i neodoljivo mekanom unutrašnjosti, pruža savršen kontrast između hrskavosti i kremoznosti. Bilo da ga poslužite običnog ili uz dodatak čokoladnog ganachea ili karamelnog umaka, svaki zalogaj ovog baskijskog specijaliteta donosi eksploziju okusa. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 500 g krem ​​sira
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 200 g mascarponea
  • 400 g vrhnja za šlag
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • 1 žlica brašna
  • 1 1/2 šalica šećera (možete smanjiti količinu šećera za pola šalice)
  • 4 jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lagano namastite kalup i obložite ga papirom za pečenje. U maloj posudi pomiješajte kukuruzni škrob i brašno. Ostaviti sa strane. U veliku zdjelu dodajte krem ​​sir sobne temperature, mascarpone i kiselo vrhnje. Miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte čvrsto vrhnje za šlag, vaniliju i dobro promiješajte. Zatim prosijte mješavinu brašna i nježno je umiješajte u tijesto dok se ne sjedini. Električnim ili ručnim mikserom tucite šećer i jaja dok ne postanu pjenasti. Dodajte smjesu jaja u smjesu za cheesecake i dobro promiješajte. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite 30 min. Izvadite iz pećnice i ohladite. Ohladite u hladnjaku najmanje 6-7 sati, a najbolje preko noći.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije