Bez pečenja!

RECEPT DANA Gotova u 10 minuta: Brza torta s Plazma keksima i orasima

@biljina.kuhinja.tv
11.09.2024.
u 09:30

Uživajte u ovoj brzinskoj torti koja je savršena za svaki prigodu!

Ako ste u potrazi za brzom i jednostavnom poslasticom koja će vas oduševiti, ova torta s Plazmom i orasima je pravi izbor. Ova kremasta torta je idealna za sve one trenutke kada želite impresionirati svoje goste ili obitelj, a pritom nemate puno vremena za pripremu. Bez potrebe za pećnicom, dovoljno vam je samo mikser i nekoliko osnovnih sastojaka kako biste pripremili ovaj ukusni desert. Gotova je za desetak minuta i vrijedi svake minute pripreme! Recept je podijelila food blogerica @biljina.kuhinja.tv. Uživajte! 

Sastojci:

  • 700 g kiselog vrhnja 
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g mljevene plazme
  • 100 g crne čokolade za kuhanje
  • 250 g mljevenih oraha
  • 150 g plazma keksa u komadima
  • 2 dl mlijeka (za umakanje keksa)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Umutite slatko vrhnje s mikserom dok ne postane čvrsto. Posebno umiksajte kiselo vrhnje i šećer u prahu pa umiješajte sa slatkih vrhnjem. Smjesu podijelite na dva djela. U jedan dio umiješajte mljevenu plazmu i naribanu čokoladu, a u drugi mljevene orahe.  Ako je nadjev od keksa previše gust, dodajte malo mlijeka (oko 1,5 žlice) i ponovo izmiksajte kako biste dobili kremastiju konzistenciju. Na dno pleha stavite podesivi obruč ili kalup (preporučuje se promjer 23 cm). Redajte sloj plazma keksa koji ste prethodno umočili u mlijeko. Preko keksa rasporedite kremu od keksa i čokolade, zatim kremu od oraha. Ostavite tortu nekoliko sati u hladnjaku da se stvrdne. Nakon toga, skinite obruč i tortu po želji ukrasite.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije