tako jednostavno

RECEPT DANA Gotova u 5 minuta, a ukusnije od kupovne: Napravite domaću Nutellu

shutterstock
10.09.2024.
u 09:30

Uživajte u ovom domaćem čokoladnom namazu koji je savršen dodatak vašim palačinkama, kruhovima ili jednostavno – jedite ga žlicom iz staklenke!

Želite li pripremiti svoju verziju omiljenog čokoladnog namaza bez dodatnih konzervansa i nepotrebnih sastojaka? Ova domaća Nutella gotova je za samo 5 minuta i prava je poslastica za ljubitelje čokolade i lješnjaka! Uz nekoliko jednostavnih koraka i lako dostupne sastojke, možete uživati u svježem, kremastom namazu koji će zadovoljiti sve sladokusce. Spremni? Pratite recept u nastavku! 

Sastojci za staklenku cca 300 g:

  • Lješnjaci – 150 g
  • Extra tamna čokolada – 150 g
  • Mliječna čokolada – 75 g
  • Mlijeko – 225 ml
  • Suncokretovo ulje – 4 žlice
  • Šećer u prahu – 190 g

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Izmiksajte lješnjake zajedno s vrućim mlijekom. Miksajte najmanje 2 minute na najvećoj brzini kako bi se dobila što glađa smjesa bez grudica. Dobivenu pastu od lješnjaka prebacite u veliku zdjelu. Zatim dodajte čokoladu (koju ste prethodno otopili), šećer u prahu, i na kraju ulje. Sve dobro izmiješajte pjenjačom dok smjesa ne postane glatka i homogena. Ako vam se čini da je smjesa previše tekuća, stavite je na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta, inače je odmah ulijte u staklenku. Ohladite u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja. Uživajte!

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije