mljac!

RECEPT DANA Ideja za brz, a preukusan ručak: Napravite quiche s piletinom!

Shutterstock
12.05.2024.
u 07:00

Quiche je često mnogima na vrhu liste omiljenih pita

Quiche s piletinom je iznimno ukusna poslastica koju možete prilagoditi prema vlastitom ukusu i dostupnim sastojcima. Osim što je fantastično jelo za eksperimentiranje s različitim sastojcima, možete ga jesti i hladnog sljedećeg dana, što ga čini savršenim za ponijeti na posao, ili može poslužiti kao finger food za posebne prigode. Ovaj recept, s prhkim tijestom i kremastim nadjevom, pronašli smo na Instagram food blogu @cherryontop_It.

Sastojci:

Tijesto:

- 250 g brašna
- 130 g maslaca
- 2-3 žlice hladne vode
- 1 žumanjak
- 1 žličica soli

Nadjev:

- 400 g pilećeg filea
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g sira 
- 3 jaja
- 1 glavica luka
- sol, papar

VEZANI ČLANCI:



Priprema: Za tijesto je potrebno sve sastojke povezati. Maslac treba biti hladan i najbolje ga je naribati na ribež. Proces će malo potrajati dok umijesite tijesto. Tijesto umotati u prozirnu foliju i odložiti u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme napravite nadjev. Luk narežite sitno, a isto napravite i s piletinom. Zatim prvo prepržite luk, pa dodajte piletinu.

U posebnoj posudi umutite jaja, vrhnje za kuhanje i začine. Naribajte i sir. Tijesto razvaljajte pa prebacite u premazan kalup. Vilicom izbockajte tijesto, pa zatim dodajte piletinu, pa prelijte vrhnjem i jajima, te na samom kraju pospite naribanim sirom. Pecite na 200°, oko 30 minuta. Dobar tek! 

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije