mljac!

RECEPT DANA Imamo recept za najsočniju čokoladnu tortu!

shutterstock
21.06.2024.
u 09:30

Uz jednostavne sastojke i malo truda, možete stvoriti desert koji će impresionirati vaše goste i obitelj.

Čokoladna torta je klasik koji nikada ne izlazi iz mode, a svaka domaćica ima svoj tajni recept koji čuva za posebne prilike. Bilo da se radi o rođendanu, obljetnici ili jednostavno želji za nečim slatkim, čokoladna torta je uvijek pravi izbor. Bogata, kremasta i dekadentna, ova torta zadovoljava sve čokoladne apetite i donosi osmijeh na lice svakome tko je proba. Uz jednostavne sastojke i malo truda, možete stvoriti desert koji će impresionirati vaše goste i obitelj. A, @eksplozija_slatkog je podijelila recept za najsočniju čokoladnu tortu. Uživajte! 

Sastojci: 

Biskvit (X3): 

  • 3 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice ulja
  • 3 žlice mlijeka
  • 3 žlice kakaa
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo

VEZANI ČLANCI: 

Krema: 

  • 300 g bijele čokolade
  • 300 g crne čokolade
  • 300 g mliječne čokolade
  • 750 ml vrhnja za šlag
  • 180 g margarina

Sirup: 

  • 6 dcl vode
  • 14 žlica šećera
  • 2 dcl toplog mlijeka
  • 2 žlice kakaa

GALERIJA: Ovo je vrsta čokolade koju biste trebali jesti prema vašem horoskopskom znaku

1/13

Priprema: Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup promjera 28 cm obložite papirom za pečenje i lagano namažite margarinom. Radit ćete tri biskvita - svaki od gore navedenih sastojaka. Brašno, prašak za pecivo i kakao prosijati. Mikserom umutite 3 jaja sa šećerom dok ne postane pjenasto i blijedo žuto. Dodajte ulje i sve malo promiksajte, zatim naizmjence (smanjite mikser na najmanju brzinu ili špatulom umiješati mješavinu brašna i mlijeka) dodamo mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo te mlijeko. Izlijte u pripremljen kalup i pecite 20 – 25 minuta. Postupak ponovite tri puta, tako da dobijete 3 kore.

Dok se biskviti peku pripremite fil. Izlomite bijelu, crnu i mliječnu čokoladu te prelijte slatkim vrhnjem. Na laganoj vatri miješajte dok se sva čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Pred sam kraj dodajte na kockice narezan margarin. Sve promiješajte dok se margarin ne otopi, a smjesa postane glatka i sjajna. Neka malo odstoji jer je fil dosta rijedak, pa da se malo stisne. Tako ce vam biti lakše raspodijeliti fil po torti.

VEZANI ČLANCI: 

Sirup: Kuhajte šećer i vodu 4 – 5 minuta. Za to vrijeme ugrijte mlijeko i u njemu rastopite 1 žlicu kakaa. Dodajte mlijeko i kakao u šećer i vodu i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveže.

Slaganje: Kora – sirup – fil – kora – sirup – fil – kora – sirup – fil! Važno je napomenuti da sirup stavljate malo po malo, bolje ce upijati. Nemojte sve odjednom. Ukrasite tortu po želji i uživajte!

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije