Puding od kruha tradicionalno je englesko jelo koje je odlično pripremiti kada se želite malo zasladiti, a nemate puno namirnica kod kuće, ili kada imate previše starog kruha koji je šteta bacati. Za pripremu vam treba svega pet minuta, ako ne računamo tijek pečenja, ali i s njim je vrlo brzo gotov, a može se jesti dok je još topli. Super je i kao doručak, a obožavat će ga svi - posebno djeca.
Sastojci:
- Stari kruh ili tost, cijeli
- 250 ml mlijeka
- 50 g šećera
- 2 jaja
- Vanilin šećer
- Cimet
- Limunova korica
- Grožđice
- Komadići bijele ili crne čokolade po želji
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
Upalite pećnicu na 170 °C. Kruh natrgajte na manje komadiće i stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem - super je ako koristite onaj s aromom vanilije.
U jednoj posudi umutite jaja, šećer, cimet, vanilin šećer, limunovu koricu. Dodajte mlijeko i opet promiješajte. Na kraju dodajte grožđice.
Prelijte smjesu preko kruha i dodajte komadiće čokolade na vrh. Pecite 20-35 minuta, ovisno o jačini pećnice, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ako ga jedete toplog, uzmite malo sladoleda od vanilije sa strane.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:
ne bacamo jkruh jer ga ni ne ostane