mljac!

RECEPT DANA Od samo 3 sastojka: Čoko-plazma kuglice

shutterstock
02.09.2024.
u 09:30

Uživajte u ovim slatkim i jednostavnim zalogajima!

Ukusne, jednostavne za pripremu i savršene za svaku priliku! Ove čoko-plazma kuglice osvojit će vas svojim bogatim čokoladnim okusom i hrskavom teksturom plazme. Savršene su za sve ljubitelje čokolade i idealne kao brzinski desert koji će svi voljeti. Recept je s food bloga @zalogajcic_za_stomacic. Uživajte! 

Sastojci:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 180 g čokolade za kuhanje
  • 220 g mljevene plazme (i još malo za uvaljati kuglice)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte slatko vrhnje, ali pazite da ne prokuha. U vruće vrhnje dodajte čokoladu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite smjesu na sobnoj temperaturi da se ohladi i malo stisne. Potom je izmiksajte mikserom dok smjesa ne postane gotovo dvostruko veća. Dodajte mljevenu plazmu i sve sjedinite mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu stavite u hladnjak na otprilike 20 minuta da se stegne, a zatim oblikujte kuglice i uvaljajte ih u mljevenu plazmu. Od ove količine sastojaka dobiti ćete 33 kuglice, svaka teška oko 20 g.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije