Ako volite spoj bogatih, kremastih okusa kokosa i vanilije, ovaj kolač je savršen izbor za vas! S hrskavom podlogom od keksa, laganom kremom i kokosom na vrhu, ovaj desert je prava poslastica koja će oduševiti vaše nepce. Jednostavan je za pripremu, a rezultat je osvježavajući i lagan kolač koji će brzo nestati sa stola. Recept je s food bloga @miminkutak. Uživajte!
Sastojci:
Podloga:
- 250 g mljevenog petit keksa
- 100 g maslaca
- 100 ml mlijeka
VEZANI ČLANCI:
Krema:
- 1 puding od vanilije
- 2 žlice šećera
- 300 ml mlijeka
- 2-3 žlice posnog sira
- 3-4 žlice kokosovog brašna
- Malo maslaca
- Aroma vanilije
- 100 ml vrhnja za šlag
Dodatno:
- 100 ml vrhnja za šlag
- Malo kokosa za posipanje
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Pomiješajte mljeveni keks, rastopljeni maslac i mlijeko dok ne dobijete homogenu smjesu. Utisnite smjesu u manji kalup da formirate podlogu. Pripremite puding prema uputama s pakiranja, koristeći mlijeko i šećer. Dodajte malo maslaca i aromu vanilije, pa dobro izmiješajte. Umiješajte posni sir i kokos u smjesu pudinga dok se sve dobro ne sjedini. Nakon što se smjesa malo ohladi, pažljivo umiješajte 100 ml vrhnja za šlag. Stavite kremu preko podloge od keksa i stavite kolač u hladnjak na pola sata da se stvrdne. Na vrh stavite tučeno vrhnje za šlag i posipajte kokosom. Vratite kolač u hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja.
Perite voće nakon kupovine, a ove vrste obavezno temeljito:
Fino