Novi tjedan lagano se zagrijava s obavezama i poslom pa bi svakome dobro došla jedna ukusna okrjepa, a dalmatinska riblja juha pružit će vam upravo to. Priprema je jednostavna te će vam za nju biti potreban samo jedan lonac i malo dobre volje! Ovo posno i dijetno jelo savršeno je za sve generacije, a držat će vas sitim dulje nego što mislite.
Sastojci:
- 500 g bijele morske ribe
- 1 mrkva
- 1 korijen peršina
- 1 glavica luka
- 1 krumpir
- lovor sušeni
- crni papar u zrnu
- sol
- 1 grančica celera
- 50 ml maslinova ulja
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 100 ml bijelog vina
- 2 režnja češnjaka
- limun
-
list peršina
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Očišćenu ribu, na tanke ploške narezanu mrkvu, peršin, luk i narezan krumpir stavite kuhati u hladnu vodu zajedno s lovorovim listom, paprom u zrnu i soli. Dodajte celerov list i malo maslinova ulja. Ribu kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Izvadite ribu iz juhe, očistite je od kostiju i natrgajte na male komadiće. Juhu procijedite, povrće protisnite i vratite u juhu zajedno s ribom. Dodajte koncentrat rajčice, vino, nasjeckani češnjak i preostalo ulje, pa sve još kratko prokuhajte. Na kraju po želji popaprite juhu i u nju dodajte limunov sok.
Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično: