mljac!

RECEPT DANA Vruća čokolada na talijanski način koju ćete obožavati!

Shutterstock
21.01.2024.
u 08:00

Do savršene šalice vruće čokolade dijeli vas nekoliko sastojaka i svega nekoliko minuta

Vani je hladno, ovih dana čak pada i snijeg, pa nema ništa ljepše nego (naravno, ako ste u mogućnosti) ušuškati se pod dekicu, gledati najdraži film i piti šalicu ukusne vruće čokolade. Iako ima izvrsnih opcija na tržištu, možete ju i sami napraviti kod kuće, a postupak je zapravo poprilično jednostavan, piše Simply Recipes

Donosimo vam recept za vruću čokoladu na talijanski način, koja je toliko bogata i gusta da ćete imati osjećaj da pijete šalicu pudinga. 

VEZANI ČLANCI:

Sastojci:

1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
2 žlice kukuruznog škroba
2 šalice punomasnog mlijeka, plus još po potrebi
1/4 šalice šećera
85 grama tamne čokolade, nasjeckane

Priprema: Pomiješajte kakao prah i kukuruzni škrob u srednje velikoj zdjeli dok se dobro ne izmiješaju. Dodajte mlijeko i šećer u lonac srednje veličine i zagrijavajte na srednjoj vatri, povremeno miješajući, dok se šećer ne otopi i mlijeko tek počne kuhati na pari, 3 do 4 minute. Maknite lonac s vatre i ulijte malo vrućeg mlijeka u smjesu kakaa i kukuruznog škroba, miješajući dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Polako ulijevajte ostatak mlijeka, malo po malo, neprestano miješajući da smjesa ostane jednolična.

VEZANI ČLANCI:

Dodajte nasjeckanu čokoladu u zdjelu, provjerite je li potopljena i ostavite da odstoji dok se ne otopi, oko 1 minutu. Umiješajte ju u smjesu. Zatim vratite smjesu u lonac na srednju vatru, često miješajući, dok smjesa ne dobije mjehuriće, oko 3 minute Nastavite kuhati, neprestano miješajući (osobito oko rubova s ​​mjehurićima), dok se smjesa malo ne zgusne—mjehurići će odjednom izgledati mnogo veći i gušći. Isključite vatru, ali nastavite miješati još jednu minutu jer preostala toplina pomaže da se smjesa nastavi zgušnjavati.

Poslužite: Podijelite vruću čokoladu u 4 male šalice. Poslužite kao što jest ili—ako se čokolada znatno zgusnula—upotrijebite mikrovalnu pećnicu kako biste zagrijali još 1/2 šalice mlijeka dok ne postane mlako, zatim umiješajte onoliko mlijeka koliko želite u svaku šalicu da razrijedite vruću čokoladu do željene konzistencije. Možete uživati ​​u njoj kao hladnom pudingu ili, ako ga želite podgrijati, umutite dovoljno mlijeka da smjesa postane tekuća pa je zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 20 do 30 sekundi, pazeći da ne postane toliko prevruća.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije