Iako mnogi misle da za pripremu kremšnita treba izdvojiti jako mnogo vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako. Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu slasticu možete napraviti za samo 30 minuta, a treba vam samo 7 sastojaka. Počastite se i zasladite za kraj radnog tjedna!
Sastojci:
- 200 g šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 1 lisnato tijesto
- 6 jaja
- 4 žlice brašna
- 1,4 l mlijeka
- Šećer u prahu
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i umiksajte ih sa 150 g šećera, pudingom u prahu, brašnom i 4 dl mlijeka. Zakuhajte u litri kipućeg mlijeka kao puding.
Od bjelanjaka i 5 dag šećera istucite čvrsti snijeg i umiješajte ga vrlo lagano u vruću kremu.
Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite na obrnutoj strani lima za pečenje na 180°C, 10 do 15 min.
Gotovo lisnato tijesto prepolovite i jednu polovicu namažite kremom, a drugu izrežite na kockice i posložite ih po kremi.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:
mljac super su kremšnite