Sastojci:
- 1 režanj češnjaka
- kokosovo ulje
- 1 komadić đumbira
- 4 rajčice
- kurkuma
- curry
- garam masala
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
- 200 g kuhane leće
- sol
- papar
- nekoliko listova svježeg peršina ili korijandera
Priprema:
- Na kokosovu ulju pirjajte češanj češnjaka i komadić sitno sjeckanog đumbira.
- Dodajte kurkumu, curry i garam masalu te pripazite jer začini vrlo brzo mogu izgorjeti.
- Zaliti prokuhanom rajčicom, očišćenom od kože i zgnječenom.
- Zaliti konzervom kokosova mlijeka.
- Pustiti da krčka sve zajedno dok se umak lijepo ne zgusne.
- Na kraju ubaciti kuhanu leću.
- Sve začiniti s malo soli i papra te svježim korijanderom ili peršinom.
- Poslužiti uz smeđu rižu.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega
Garam masala i kokos mi baš stoji doma. U Indiji.