Nije svjedno na što ćete namazati svoju omiljenu paštetu, Zrinka na svom blogu "Gladuša" predlaže da to budu popularni indijski chapati, a možete je poslužiti i uz ove ukusne grisine.
Pašteta od tune
Sastojci:
2 konzerve tunjevine (oko 200 g ocjeđene tune)
100 g kuhanog slanutka
10 manjih ili 5 većih naribanih kiselih krastavaca
1 naribana manja glavica luka ili pola one srednje veličine (opcija)
20 g maslaca
sok od 1/2 limuna (postupno dodavati)
1 žlica senfa
5 komada slanih inćuna
papar
sol (ako nema inćuna)
Postupak:
Sve sastojke stavite u multipraktik i izblendajte do željene konzistencije. Limunov sok postupno dodajte, stalno isprobavajući razinu kiselosti, kako vam ne bi bilo previše kiselo. Ovisno o vašem ukusu, zbog kiselih krastavaca možda vam limunov neće biti potreban.
Chapati
Sastojci:
160 g pirovog brašna
prstohvat soli
100 ml vode
Priprema:
Brašnu dodajte vodu i ulje pa umijesite glatko, elastično tijesto. Prekrijte ga krpom i pustite da odleži oko 1 sat. Tijesto podijelite u kuglice i razvaljajte ih na izdašno pobrašnjenoj površini. Dobivene pogačice pecite na tavi na srednje jakoj vatri, po želji tavu možete premazati uljem. Kad se na površini pojave mjehurići, chapati je gotov! Da bi bio još ukusniji uhvatite svaku pogačicu hvataljkom i kratko ih pecite na otvorenom plamenu da se napuhnu.