Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bezbrižnost ili samostalnost?

Redditori raspravljaju: Imamo li više slobode kao djeca ili kao odrasli?

sreća
Getty Images
09.02.2022.
u 10:30

Kao djeca nemamo obaveze, ali i dalje nismo samostalni. S druge strane, kada odrastemo, imamo puno briga, stresa i odgovornosti. Što je bolje?

Iako bi mnogi na ovo pitanje “kao iz topa” odgovorili da više slobode imamo kao djeca, dio korisnika Reddita ne slaže se s tom tvrdnjom, pa se pokrenula prava rasprava kada je jedan korisnik otvorio temu s ovim naslovom.

"Djeca misle da odrasli imaju svu slobodu, a odrasli misle da je obrnuto”, zaključio je jedan.

Mladi ljudi, u ranim dvadesetim, rekli su da, iako imaju veću slobodu nego kao djeca, još uvijek djelomično ovise o roditeljima, pa to baš ne smatraju potpunom slobodom.

Neki su otkrili i da, ma koliko godina imali, ne osjećaju se odraslo niti spremno da budu potpuno samostalne osobe, pa ni slobodne.

Stranac pitao koji je grad u Hrvatskoj najbolji za život: Hrvati nahvalili Osijek!

“Djeca nemaju potpunu slobodu, oni nemaju odgovornosti, ali nemaju slobodu. Njihovi roditelji ili skrbnici donose odluke umjesto njih, pogotovo kada je zdravlje u pitanju. Odrasli misle da je djeci život lak i bezbrižan bez odgovornosti (što je uglavnom istina), a djeca misle da odrasli imaju slobodu, što je također uglavnom istina. Djeca također misle da odrasli nemaju briga ili odgovornosti, što nije istina", pojasnila je jedna korisnica.

Tako se raspravljalo u krug, dok većina nije rekla da smatraju da su odrasli ljudi puno slobodniji. “Imate vlastiti novac, automobil, hranu… Bolje je biti odrasla osoba nego dijete. Ironično, tek nakon što sam dobila djecu, počela sam se osjećati manje slobodno jer sam odgovorna za njihove živote”, napisala je jedna majka.

Djeca imaju samo slobodno vrijeme, zaključila je još jedna osoba.

Najslobodniji su, čini se po komentarima, odrasli bez djece.

Nevjerojatne sličnosti: Možete li reći koja je na fotografiji majka, a koja je kći?

sreća
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije