PROMO

Rovinj ponovno domaćin Avangarde Jazz Festivala

Avantgarde Jazz Festivala (1)
PR
Autor
PR članak
21.05.2012.
u 15:00

Od svibnja do srpnja Rovinj će zahvaljujući generalnom sponzorstvu hotelijerske kompanije Maistre, ugostiti impresivna glazbena imena i velikane jazza.

Drugo izdanje Avantgarde Jazz Festivala održat će se i ove godine u Rovinju, a vrhunski jazz program sa čak deset koncerata odvijat će se tijekom tri mjeseca na nekoliko lokacija. Od svibnja do srpnja Rovinj će zahvaljujući generalnom sponzorstvu hotelijerske kompanije Maistre, u sklopu 2. Avantgarde Jazz Festivala ugostiti impresivna glazbena imena i velikane jazza. U prilog tome govori i izbor jazz kritičara uglednog časopisa JazzTimes prema kojima je čak sedam izvođača koji će ove godine nastupiti u sklopu 2. Avantgarde Jazz Festivala proglašeno među najboljima na svijetu!

Nakon Christian McBride Tria koji su otvorili ovogodišnji festival 4. svibnja u Maistrinom hotelu Eden, u prostorima prvog hrvatskog dizajn hotela Lone nastupili su Yellowjackets i 3 Cohens Sextet, dok će za vikend, 29. i 30. lipnja, svoj nastup održati John Scofield's Hollowbody Band featuring Kurt Rosenwinkel, Ben Street & Bill Stewart te The Tierney Sutton Band.

U srpnju publiku očekuje čak pet vrhunskih jazz koncerta. Prvi od njih već 6. srpnja održat će jedan od najvećih jazz uspjeha u prošlom desetljeću - The Bad Plus, a samo dan kasnije uslijedit će koncert portugalske fado glazbenice Ane Moure. Sredinom srpnja najavljeni su koncerti jazz skupina Paquito D'Rivera Quinteta, Omar Sosa Afreecanos Quarteta dok će ovogodišnji festival zatvoriti nastup skupine glazbenika iz cijelog svijeta ujedinjenih u sastav Playing for Change.

Ulaznice za Avantgarde Jazz Festival moguće je kupiti u Maistrinim hotelima: Monte Mulini, Lone, Eden, Park i Adriatic te na prodajnim mjestima sustava Eventim i online na www.eventim.hr. Za one koji rezerviraju smještaj u jednom od Maistrinih hotela nudi se posebna pogodnost koja uključuje popust od 20% na redovnu cijenu karte.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?