Jabuke su popularna namirnica tijekom cijele godine, a pogotovo u jesen kada su najzrelije i najukusnije. Iako mogu stajati duže od nekog drugog voća, jabuke bi isto trebalo čuvati posebnom metodom kako bi bile svježe i sočne, prenosi Real Simple.
Do preranog kvarenja može dovesti pospremanje jabuka blizu drugog voća.Nakuplja se plin etilen koji ubrzava kvarenje, pa bi bilo najbolje držati ih podalje od recimo banana i grožđa.
Jabuka na dan čuva zdravlje, ali nije svejedno kada ćete je pojesti:
Taj proces usporit će i niska temperatura, pa ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga. Ladica vašeg hladnjaka idealna je - tamo će jabuke trajat oko dva do tri tjedna. Ako nemate mjesta u ladicama, možete slobodno zamotati jabuke i držati ih u podrumu ili garaži.
Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku čak 120 kilograma: