Sastojci:
4 – 6 porcija
-
250 g dmBio tjestenine
-
2 l povrtnog temeljca
-
150 g cvjetova brokule
-
4 žlice limunova soka
-
150 g feta sira
-
150 g mini rajčica
-
150 g artičoka u ulju
-
1 šaka crnih maslina
-
3 žlice maslinova ulja
Priprema:
Tjesteninu skuhati al dente. Četiri minute prije završetka kuhanja dodati brokulu. Ocijediti i preliti hladnom vodom. Limunov sok pomiješati s tjesteninom i brokulom. Feta sir narezati na kockice, a mini rajčicu prepoloviti. Ocijediti artičoku dodatno na kuhinjskom ubrusu kako bi se odstranio višak ulja. Artičoku prepoloviti, tjesteninu, feta sir, mini rajčicu i masline dodati u posudu. Pomiješati s trima žlicama maslinova ulja te začiniti solju i paprom. Prije konzumiranja ostaviti sat vremena da se svi sastojci sjedine.