izigrao je sistem

Šest godina nije dolazio na posao, a u firmu su to primijetili tek kad je - osvojio nagradu

shutterstock
11.07.2024.
u 12:30

Za to je vrijeme primao godišnju plaću od 41.500 dolara.

Budimo iskreni, svi smo se ponekad malo ‘štedjeli’ kada je u pitanju količina posla koju zapravo obavljamo dok smo na posu. Jednostavno, nekada bude takav dan da vam se baš ništa ne da raditi i jedva čekate doći doma. Međutim, jedan je čovjek u Španjolskoj uspio podići izbjegavanje obavljanje posla na višu razinu primajući plaću za posao na kojem se nije pojavio više od šest godina, piše LADBible

Naravno, svi ponekad zabušavamo, ali se ne pojaviti se na poslu šest godina? To mora biti prijevara, zar ne? Pa ne i za španjolskog državnog službenika Joaquína Garcíju. 2010. godine García je bio na redu za dodjelu svečane plakete na svom poslu u lokalnom odboru u Cadizu u Španjolskoj. Postojao je samo jedan problem - nitko ga nije vidio na poslu zadnjih šest godina.

VEZANI ČLANCI: 

Prisjećajući se trenutka kada je otkrio Garcíinu dulju odsutnost s posla, njegov se šef, Jorge Blas Fernández, pitao je li još uvijek tamo zaposlen ili ne. ‘Pitao sam se radi li još tamo, je li otišao u mirovinu, je li umro? Ali na platnoj listi je bilo da još uvijek prima plaću’, rekao je.

Ispostavilo se da je Garcíin ured bio prazan najmanje šest godina. Za to je vrijeme primao godišnju plaću od 41.500 dolara. Nakon što je s kolegom zaposlenikom potvrdio da Garcíju nitko nije vidio u uredu godinama, Fernández je stupio u kontakt s njime kako bi saznao što se događalo. ‘Pitao sam ga: što radiš? Što si radio jučer? I prošli mjesec? Nije mogao odgovoriti’, rekao je Fernández.

VEZANI ČLANCI: 

Sud je kasnije kaznio Garcíju s 30.000 dolara za produljeni odmor, što je bila najveća kazna koju su mogli izreći. García - koji se u međuvremenu povukao sa svog posla - okrivio je navodno zlostavljanje na radnom mjestu za svoju odsutnost i rekao da bi se preselio na radno mjesto na kojem nema posla za obavljati.

Slastičar pokazao urnebesnu narudžbu jedne tvrtke: Torta za zaposlenika koji je dao otkaz!

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
09:29 12.07.2024.

Koji lik

Avatar Igy_ZG
Igy_ZG
13:07 11.07.2024.

Hrvat Katolik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije