Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modni fokus

SHOPPING: Obogatite garderobu kobalt plavim komadima!

plavo (1)
Foto: Pixsell
1/5
23.09.2012.
u 11:47

Kobalt, pigment koji Kinezi već tisućljećima koriste za bojanje porculana, novi je miljenik kreatora. Modni svijet tvrdi kako popularnost duguje zaručničkoj haljini Kate Middleton!

Kobalt, kako modni svijet zove plavu boju, svoje fashion ime dobio je po pigmentu kojeg je 1802. otkrio Louis Jacques Thenard i koji, sasvim slučajno, odlično pristaje plavušama i brinetama.

Kinezi su kobalt stoljećima koristili za bojanje svog slavnog porculana, no svoj put prema pisti započeo je tek 2009., kad je Phoebe Philo za Celine proljetnu kolekciju predstavila dvije plavo-bijelo-crne haljine. Ova dizajnerica kobalt plavoj vjerna je od onda, mudro je kombinirajući upravo s klasičnom bijelom i crnom, no kako bi trend zaživio ipak je potrebno više od kreacija jedne dizajnerice (koliko god talentirana bila).

Svoju veliku priliku plava je dobila u najboljem mogućem scenariju - slike plave Issa haljine Kate Middleton u kojoj je današnja vojvotkinja najavila svoje zaruke s princom Williamom, savršeno usklađene s bojom zaručničkog prstena od safira i dijamanata, u trenu su obišle svijet. Issa haljina rasprodana je u roku nekoliko dana, high street trgovine preplavile su njezine kopije, a prodaja safira u draguljarnicama naglo je porasla.

Od tog trenutka, plavu je gotovo nemoguće izbjeći - Erdem, Stella McCartney i Lanvin samo su neki od ljubitelja ove kraljevske boje, a s obzirom da dobro stoji svakoj puti, lako i brzo je zauzela mjesta u garderobama fashionistica. Kobalt plavu u sigurnim varijantama kombinirajte s crnom (ovo je omiljena kombinacija Lanvina i Stelle), ili u malo odvažnijim outfitima, s narančastim detaljima!     

Ključne riječi

Komentara 1

LE
Leptirica
12:32 25.09.2012.

Ma da, sad ispadne nitko ziv nikada prije Kate nije nosio tu boju. Kakva glupost. Ova boja je popularna vec dugi niz godina, ali nije svakodnevna i ne nose je svi. Jos se zove i kraljevsko plava ili royal blue.. 1986 g. nosila sam kaputic te boje, koji je moja mama kupila koju godinu ranije. Murin dizajn. Nosila sam ga do 1995. I bio je predivan uvijek u svakoj prilici. Nosila bih ga i dan danas i bio bi prekrasan i moderan. A nisam neka fashonstica. Hocu reci, cim neka poznata osoba nesto obuce ili napravi to je HIT, a kad netko obican, nepopularan napravi to isto nitko i ne primjeti. Koliko smo zatuplljeni silnim celebovima i filovani od strane medija. Strahota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije