dobar tek!

Sočno i ukusno: S ovim trikovima vaša pileća krilca će uvijek biti savršena!

Shutterstock
17.09.2023.
u 11:00

Primijenite jednostavne trikove kako biste svaki put uspjeli ispeći sočna krilca

Sa svojom hrskavom kožom, sočnim mesom i ukusnim kremastim umakom, pileća krilca su odličan i vrlo ukusan obrok... ako ih dobro pripremite. Ako ih pripremite pogrešno mogu postati mlohava i masna, a okus piletine žilav i isušen. Primijenite jednostavan trik kako biste svaki put uspjeli ispeći sočna krilca, piše Mashed

Prije kuhanja prelijte ih kipućom vodom: Ponekad je trik toliko briljantan da postane uobičajena tehnika, kao što je stvaranje hrskavije kože pilećih krilaca prelijevanjem kipućom vodom. Jednostavno je, brzo i ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu ili sastojke. Čim vruća voda dođe u dodir s kožom, masnoća se počinje kuhati i ovo topljenje uzrokuje skupljanje kože. Kada dođe vrijeme za kuhanje pilećih krilaca, koža je tanja i manje masna što u konačnici omogućuje da postanu super hrskava.

VEZANI ČLANCI:

Sjajan način da unesete okus je da osušite krilca nakon što su bila natopljena vodom prije nego što ih začinite. Također možete dodati razne začine i malo ulja prije kuhanja. Ako pržite krilca, pustite ih da se ohlade i osuše prije kuhanja. Pileća krilca također možete prokuhati u slanoj vodi. Ostavite ih nekoliko minuta prije nego što ih osušite na kuhinjskoj krpi, začinite i ispečete u pećnici. Kad budu lijepi i hrskavi, dodajte umak ili ih poslužite kao umak sa strane. Ili ih možete ubaciti u ljuti umak i poslužiti uz neki kremasti umak.

Volite colu s košaricom pilećih krilaca? Jeste li ikada razmišljali o kuhanju krilaca sa sokom? Nije tako čudno kao što zvuči. Pileća krilca popržite na ulju i maslacu pa ih pomiješajte s medom, sojom, senfom i kečapom. Premažite krilca i zagrijte ih u tavi pa prelijte Coca-Colom i kuhajte poklopljeno. Smanjite sok dok ne postane ljepljivo i prekrije krilca. Također možete ispeći krilca i nakon toga ih premazati ljuto-slatkim umakom. Na primjer, u sok od naranče s maslacem dodajte ljuti umak, češnjak i med te smanjite da se zgusne. 

VEZANI ČLANCI:

Marinirati u mlijeku ili mlaćenici: Osim hrskave kožice, vrhunac uspjeha što se tiče pilećih krilaca je osigurati da meso bude sočno. Osušena i žilava piletina uništava potencijal sočnosti. Trik koji morate znati za omekšavanje krilaca jest da ih prethodno namočite u mlijeko. Možete koristiti i mlaćenicu kako bi meso bilo još mekanije i sočnije. Mlaćenica će dati piletini pikantan okus, pa ako više volite neutralan okus, odlučite se za mlijeko. U svakom slučaju, marinirajte krilca nekoliko sati u hladnjaku. Također možete začiniti mlijeko solju i paprom ili bilo kojom drugom aromom po želji. Koristite začinsko bilje ili dodajte mlaz citrusa. Kad dođete peći krilca, bacite većinu mlijeka ili mlaćenice. Mlijeko razgrađuje pileće bjelančevine, pa će pokrivanje krilaca dok ih kuhate također zadržati dio sočnosti.

Dodajte alkohola: Ulijte malo piva u zdjelu sa šećerom, soli i pilećim krilcima i ostavite sastojke da rade svoju magiju. Krilca možete držati u hladnjaku preko noći, ali pazite da se namaču barem 30 minuta kako bi pojačali okus i sočnost. Izvadite krilca iz marinade i pecite ih na rešetki. Dok su još vrući, prelijte ih umakom od krilca. Ako volite glazirana pileća krilca odvažnijeg okusa, zagrijte bourbon viski s javorovim sirupom, tabascom, ružmarinom i umakom od rajčice. Koristite ovo za glaziranje krilaca ili kao marinadu. 

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije