Većina ljudi krumpir drži u kuhinjskim ormarićima, no prema mišljenju stručnjaka, zbog blizine određenih vrsta voća i povrća, može prebrzo proklijati i izgubiti svoju čvrstinu i okus. Kako ga pravilno pohraniti da se ne bi pokvario već nakon nekoliko tjedana?
Kako piše Express, krumpir se nikada ne smije držati uz jabuke i luk jer je to štetno za njega.
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put
Naime, jabuke i luk ispuštaju mnogo plina etilena koji može uzrokovati klijanje krumpira, a uzrokuje i brže truljenje voća i povrća. Češnjak također ispušta dosta plinova pa ga treba držati podalje od krumpira.
Krumpir se uvijek treba spremati na hladno i mračno mjesto. Najbolja mjesta su podrumi i garaže, a može se držati i u hladnijim ostavama. Ipak, nikada ga nemojte spremati u hladnjak jer je temperatura tamo preniska i pretvaraju krumpirov škrob u šećer, te mu mijenjaju okus.
Također, najbolje ga je pohraniti u papirnatu vrećicu. Važno je da izbjegavate stavljati krumpir u plastične vrećice jer mu one onemogućavaju 'disanje' što uvelike skraćuje njegov rok trajanja, a osim papirnatih vrećica, možete ga držati i u plastičnim posudama ili kartonskim kutijama.
Nemojte micati klice iz krumpira sve do njegove pripreme, jer to isto može ubrzati njegovo propadanje.
Mladić peče hamburgere, odreske i torte u automobilu na suncu u kojem temperature dosežu skoro 100°C