Kada netko kaže jesen odmah pomislimo na kišu, opadanje lišća i naravno, kestene! Ovu omiljenu grickalicu možete kupiti gotovo na svakom koraku, ali i pripremiti kod kuće.
Nakon što ste ih kupili, dobro ih pregledajte te bacite one koji na sebi imaju bilo kakvu rupicu, kako piše SheLovesBiscotti. Dobar plod prepoznat ćete jednom metodom - lagano ga pritisnite vrhovima prstiju - trebao bi biti blago mekan.
Zagrijte pećnicu na 220°: Vruća pećnica ključna je za odvajanje kestena od kore.
Volite li grickati kisele krastavce? Ovo je dobro znati:
Kako bi se ravnomjerno ispekli važno je prerezati koru, ali pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda - ne predugačku i duboku. Stavite kestene u jednu posudu i dobro ih isperite pod vodom.
Stavite kestene u lonac s hladnom vodom. Čim voda počne kipjeti, izvadite kestene šupljikavom žlicom i stavite u plitku posudu za pečenje. Ovo brzo kuhanje stvorit će savršeno okruženje za stvaranje pare nakon što dođu do vruće pećnice.
Stavite kestene ravnom stranom prema dolje, prerezanom stranom prema gore u posudu za pečenje. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta, no, ovo vrijeme može varirati ovisno o veličini vaših kestena.
Nakon što dobijete savršeno pečene kestene, izvadite ih iz pećnice i zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu. Ostavite zamotane kestene da odstoje u ručniku oko 10-15 minuta.
Osim što ih možete jesti tako pečene, možete napraviti kesten pire, razne namaze i juhe.
Očistite masnoću iz pećnice: Trebaju vam samo dva proizvoda koja sigurno imate kod kuće!