Epigenetika

Stručnjakinja odgovorila na ključno pitanje o njezi kože koje sve zanima: 'Ne, ne starimo svi jednako'

Zagreb: Dokotirca Imbrane Murtezani
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
23.08.2024.
u 12:06

Odgovore na pitanja vezana za epigenetsku revoluciju u anti-age njezi kože ponudila je dr. Imbrane Murtezani, ugledna dermatovenerologinja specijalizirana za anti-age njegu u intervjuu s poznatom voditeljicom Antonijom Stupar.

Odabir prehrane, izlaganje suncu, zagađenje iz okoliša i svakodnevni stres mogu utjecati na gene koji su odgovorni za starenje stanica kože. Dok je kronološka dob određena godinom rođenja, biološka dob stanica kože ovisi o genetici (naslijeđena) i epigenetici. Dakle, ako netko izgleda relativno mlado za svoju dob, njegova biološka dob niža je od kronološke.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Pa kako je to moguće? Upravo razumijevanje epigenetike pruža dragocjene uvide u to kako zdraviji životni stil i pravilna njega kože mogu pozitivno utjecati na naše gene u stanicama kože, te na to kako mladoliko izgleda naša koža.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Starimo li svi jednako? Je li moguće imati kožu mlađu od naših godina? Zna li se koje su točno epigenetske promjene povezane sa starošću kože? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja vezana za epigenetsku revoluciju u anti-age njezi kože ponudila je dr. Imbrane Murtezani, ugledna dermatovenerologinja KB Dubrava specijalizirana za anti-age njegu u intervjuu s poznatom voditeljicom Antonijom Stupar. 

Sadržaj nastao u suradnji s poznatim dermokozmetičkim brendom Eucerin

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije