MISICE

Titula Miss Universe promijenila mi je život

02.03.2002.
u 00:00

Ljubav, selidba, poznanstva, putovanja, rastanak s roditeljima, prekid jednog studija i upis drugoga. Sve je to obilježilo godinu dana 21-godišnje Maje Cecić-Vidoš, Miss Universe Hrvatske.

Finalistice ovogodišnjeg izbora Miss Universe Hrvatske okupile su se jučer u zagrebačkom hotelu "Opera". Među 24 ljepotice iz cijele Hrvatske, u završnici izbora 8. ožujka, jedna će postati Majina nasljednica. Šarmantnoj, visokoj Riječanki titula je, otkriva, promijenila život.

- To je godina za pamćenje i brzo je prošla. Najviše pamtim svjetsko natjecanje i put u Portoriko. U tih nezaboravnih mjesec dana upoznala sam prekrasne ljude i mnoge svjetske zvijezde. Da nisam bila Miss, sigurno nikada ne bih upoznala Rickyja Martina i Marka Anthonyja. Eto, i nakon 10 mjeseci non-stop slušam njegove pjesme! Upoznala sam Naomi Campbell i vlasnika svjetske licence Donalda Trumpa. Lijepo je biti barem mali dio tog glamura - kazala je jučer Maja u razgovoru za Večernjak.

Maja je lani "zamrznula" studij medicine u Rijeci. Spakirala je kovčege i s dugogodišnjim dečkom, poznatim rukometašem Renatom Sulićem, preselila se u Zagreb. Iza mladog je para šest mjeseci zajedničkog života, a Maji zagrebački dani prolaze u učenju.

- Upisala sam studij za fizioterapeuta u Zagrebu i dala sam pet ispita. Nisam od medicine odustala zato što sam bila Miss, Renato je počeo igrati u Zagrebu i dogovorili smo se da odemo zajedno. Ljubav je bila jača, a u Zagrebu sam pronašla prekrasan studij jer se tim poslom jednoga dana kanim baviti. Profesija fizioterapeuta pruža brojne mogućnosti, od kojih me najviše privlače beauty centri i fitness programi. Voljela bih jednoga dana otvoriti svoj fitness centar - otkriva Maja.

Smije se dok govori kako je usavršila masažu lica, koju uspješno vježba i na Renatu. On će, kaže Maja, ove godine otići iz Zagreba i zaigrati u inozemstvu. Potajno se nada Njemačkoj ili Španjolskoj, gdje bi mu se i ona mogla pridružiti.

- Naravno, dok završim faks, a bude li sve u redu, to bi bilo za dvije i pol godine. Onda ćemo se Renato i ja zajedno vratiti u Rijeku - kaže.

Iako se preselila u Zagreb, kaže da je Rijeka bila i uvijek će biti njezin grad. Nedostaju joj roditelji, koji su ipak teško primili njezin odlazak iz obiteljskog doma.

- Nedostajemo si, ali svaki slobodan vikend koristim da ih posjetim. Mama i tata izrezuju sve moje slike iz novina i čuvaju ih - smije se ljepotica.

Iako su joj fakultet i ljubav u prvome planu, neće odustati od manekenskoga svijeta. Prošloga je tjedna nosila reviju "Escade", a voljela bi snimati i TV reklame, kako bi studentski život malo obogatila džeparcem.

Valentina Grivić

Želite prijaviti greške?