malo nezgodno

Tko je u pravu? 'Uskoro trebam roditi, a ono što je svekrva zatražila od mene ostavilo me u šoku'

Shutterstock
13.10.2024.
u 12:19

Buduća mama upitala je korisnike Reddita kako riješiti situaciju u kojoj se našla

Kada ste u drugom stanju, tada imate dovoljno razloga za brigu, a da vam članovi obitelji ne postavljaju neobične zahtjeve. Ako ste roditelj, znate koliko trudnoća može biti stresna, posebno ako se trudite da posljednji dani prođu što je moguće lakše i da sve bude spremno za dolazak bebe. Jedna buduća mama samo je nekoliko tjedana udaljena od rođenja svog prvog djeteta i osjeća sve emocije koje uz to idu. No, umjesto da dobije podršku u okruženju bez stresa, sada se mora nositi s čudnim zahtjevom njezine svekrve, piše Mirror.

U objavi na Redditu, žena je rekla da su ona i njezin suprug nedavno kupili novu kuću gdje žele podizati svoju obitelj. Samo nekoliko dana prije nego što je trebala roditi, njezina svekrva postavila joj je ludi zahtjev, a to je da se ona želi preseliti u kuću s budućim roditeljima. Buduća baka inzistirala je na tome da će joj to omogućiti da "pomogne" s novorođenčetom, ali autorica objave je nepokolebljiva i radije bi da je puste na miru. Ona definitivno ne želi da joj svekrva stalno boravi u kući.

"Svekrva je slatka, ali trebamo našu privatnost. Upravo smo kupili novu i lijepu kuću i ovog mjeseca trebam roditi naše prvo dijete, Sigurna sam da svekrva želi živjeti s nama jer je nesretna što živi u svojoj pretrpanoj staroj kući", napisala je žena. Dodala je da ona i njezin  muž ne trebaju nikakvu financijsku pomoć ili pomoć za bebu jer su dovoljno uštedjeli. "Loše se osjećamo što je odbijamo jer je zapravo jako fina", objasnila je žena.

VEZANI ČLANCI:

Buduća mama tražila je pomoć od korisnika Reddita kako da kaže svojoj svekrvi da se ne seli k njima. Ljudi su se u komentarima složili da bi je trebala moći pristojno odbiti bez potrebe za smišljanjem isprika. "Nema potrebe za 'uvjerljivim argumentima'. Vjerojatno će to vidjeti samo kao polazište za raspravu. Jednostavno 'ne' je potpuna rečenica koja mora doći od vašeg muža", napisao je jedan korisnik.

Drugi se također složio da žena samo treba reći "ne". "Bilo koji argument koji smisliš samo je nešto protiv čega se ona može usprotiviti. Nemoj joj davati ništa o čemu bi raspravljala, samo reci ne", dodao je. "Ne, hvala. Jedna cijela rečenica. Potpuno prihvatljivo. Nije potrebno dodatno objašnjenje", zaključio je treći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije