Zasigurno ste se barem jednom suočili s s time da ste zaboravili izvaditi maslac iz hladnjaka da omekša, te da ga je jednostavno gotovo nemoguće namazati na kruh. Srećom, jedna korisnica Tik Toka otkrila je jednostavno rješenje tog problema, koji ne uključuje zagrijavanje i nestrpljivo čekanje.
Znate li po čemu je poseban ghee maslac i zašto biste ga trebali konzumirati umjesto običnog?
Kako piše The Sun, žena je u videu pokazala kako sitom skida mekaniji dio maslaca s tvrdog komada. Naime, kako kaže, sve što trebate je glatkim pokretima prelaziti sitom po bloku maslaca i tako ćete dobiti sitne komadiće koje ćete moći vrlo lako razmazati po kruhu ili ubaciti u smjesu za kolače. Nakon samo nekoliko poteza imat ćete sasvim dovoljno maslaca.
- Ne znam za vas, ali ja ovo radim stalno otkada sam to sasvim slučajno otkrila. Imate mekani maslac za doslovce jednu minutu - rekla je, demonstrirajući ono što treba napraviti.
@roxy.369 #lifehack #showme #foodtok #lifehacks ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath
Iako se 'hack' čini poprilično jednostavnim, video je prikupio nevjerojatnih 35 milijuna pregleda i mnoge ljude je impresionirao.
- Iskreno, ne mogu vjerovati da se nisam toga sjetila prije - napisala je jedna korisnica.
- Ovo je odlično, ja ga uvijek zagrijavam i budem nestrpljiva - dodala je druga korisnica.
Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu: