turistička patrola

U Kalalargu na morskega pasa i ćakulu s barba Antom

makarska
13.08.2011.
u 12:00

Potpuno me kupio kada je neke dvije Engleskinje pozvao da nam se pridruže jer su ‘mlade i lipe’

U obilju dosadne konfekcije koju nudi većina makarskih restorana konoba Kalalarga izdvaja se poput upaljenog ferala. Smještana na vrhu poznate ulice, ona nudi sve ono što je Makarska nekada bila i što bi zauvijek trebala biti, ali na žalost jest sve manje.

Kako i priliči ona ima sve, od drvenih stolova i bačava, do konobara koji se još sjećaju Dalmacije. Uživao sam ovdje u ribljoj juhi, pašteti od srdela, domaćem kruhu ispod peke, ‘morskome pasu’ , škampima i na kraju u gofu spravljenom u umaku od kozica.

Vino je bilo domaće i dobro, ali povrh svega ovo mjesto upamtit ću po folkloru. Do mene je naime sjeo barba Ante, čovjek koji pamti stare dane, a uz duvan i bokun bilega spreman ih se i prisjetiti. Slušao sam tako o staroj luci i kalama koje su pojeli pohlepni građevinari-seljačine, ma skoro se uživio u stara vremena.

Potpuno me kupio kada je neke dvije Engleskinje pozvao da nam se pridruže jer su ‘mlade i lipe’. Novovjekovne galebove pritom je okarakterizirao ‘ka drogaše i pijanu dicu, redikule’.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije