Sastojci
otprilike 40 komada
-
Tijesto:
-
70 g dmBio smeđeg šećera
-
1 prstohvat soli
-
280 g brašna od pira
-
50 g badema (mljevenih)
-
50 g lješnjaka (mljevenih)
-
210 g hladnog maslaca
-
Šećer za posipanje:
-
150 g šećera u prahu
-
3 žlice smeđeg šećera
-
1/2 paketića mljevene bourbon vanilije
-
ili 3 paketića bourbon vanilin šećera
Priprema:
Pomiješati šećer, sol, brašno, lješnjake i bademe. Dodati na komadiće narezani, hladni maslac i umijesiti tijesto. Od tijesta napraviti tri rolice debljine 2 centimetra i ostaviti sat vremena na hladnom. Nakon toga narezati rolice tijesta i oblikovati ih u kiflice. Kiflice staviti na lim za pečenje koji je prethodno obložen papirom za pečenje. Zagrijati pećnicu na 175 °C i na srednjoj ih rešetki peći 12 minuta. Pomiješati šećer, vanillin šećer i šećer u prahu te ih posipati po još toplim kiflicama.