Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voli prirodan izgled

Vejnović: Meditiranjem održavam vitalnost i tjelesnu ravnotežu

sanja vejnović
Danijel Berković/Pixsell
26.02.2013.
u 09:40

Naša proslavljena i prelijepa glumica otkrila nam je kako se brine o svome tijelu. Vježba sve – od pilatesa do tibetanaca, nikada nije bila na dijeti, a relaksira je kuhanje za ukućane.

Obožavatelji serije Larin izbor dobro je poznaju. Svojom lijepom i nježnom pojavom gledatelje osvaja kao majka glavne junakinje Lare u seriji. No, svojim besprijekornim i njegovanim izgledom bez daha ostavlja sve one koji je ne znaju s malih ekrana. Kako uspijeva nakon pedesete godine izgledati lijepo, zdravo i energično, Sanja Vejnović odlučila je podijeliti s nama unatoč silnim poslovnim obvezama.

– Trenutačno snimam drugu sezonu “Larina izbora” koja će trajati do proljeća. Nedavno sam završila snimanje igranog filma “Berinine čakre” mladog bosanskog redatelja Faruka Lončarevića. Producirala sam igrani film “Svinjari” mladog redatelja Ivana Livakovića, koji je trenutačno u završnoj fazi postprodukcije. Dobila sam još neke glumačke ponude za filmove koji su u pripremnoj fazi, pripremam i neke filmske projekte u svojstvu producentice... – nabraja Sanja Vejnović.

U salonima kao kod kuće

S obzirom na to da joj je dobar izgled važan zbog posla, uvijek pronađe vremena da mu se posveti, a s njegom počinje odmah ujutro.

– Nakon kratkog jutarnjeg istezanja i treninga slijedi brzopotezno tuširanje koje traje samo nekoliko minuta (štedim i vodu i vrijeme), a koje obavezno završavam nanošenjem prirodnog kantarionova ulja na još vlažnu kožu.

Kozmetički saloni Sanji Vejnović nisu strani i čim dobije priliku, a riječ je o manjku vremena, u potpunosti se prepušta rukama stručnog osoblja.

– Postoje razdoblja tijekom kojih toliko snimam i radim, kao što je to bila prošla sezona “Larina izbora”, da ne stižem ništa osim nužnog. A zatim to nastojim nadoknaditi, pa kada uhvatim vremena, kao sada, dva puta tjedno odlazim u “Life City Wellness”, gdje se prepuštam u ruke Meri Žuveli koja mi osmisli program za taj dan, ovisno o tome koliko sati imam na raspolaganju. Riječ je o medicinsko-kozmetičkim tretmanima. Kombiniramo saunu, SPM-masaže na bazi vakuuma za lice i tijelo, limfnu drenažu, njegu lica, mezoterapiju. U svakom slučaju to je vrijeme kada uživam. Već je godinama moj frizerski salon Trilab. Bez straha se prepuštam Idi koja održava moju kosu, od njege do frizure – ističe lijepa glumica koja strogo pazi i na prehranu.

Već godinama se hrani po Montignacovoj metodi, pazi na glikemijski indeks namirnica i pazi, koliko može, da ne miješa ugljikohidrate i bjelančevine.

– Kuham svaki dan, ponekad i nekoliko prilično kompliciranih jela istovremeno. Često puta i navečer za drugi dan. Kuhanje doživljavam kao kreativni čin koji me relaksira. Uvijek kuham sa zadovoljstvom, s mnogo ljubavi za one kojima kuham. Volim eksperimentirati i iskušavati nove recepte, ali se često držim i već isprobanih. Preferiram mediteransku kuhinju u kombinaciji s francuskom. Ne mogu zamisliti obrok bez dobrog deserta, ako nemam neki fini kolač, onda je tu uvijek dobra tamna čokolada. Dovoljne su dvije kockice da mi poprave raspoloženje – s osmijehom govori Sanja Vejnović. Kada je riječ o vježbanju i rekreaciji, i tu naša glumica ima mnogo toga za reći jer vježba svaki dan kod kuće i to najčešće ujutro.

Meditacijom do vitalnosti

– Kombiniram jogu, tibetance, qigong, ovisno o vremenu koje imam na raspolaganju. Kada stignem, a to najviše ovisi o rasporedu snimanja, odlazim na grupne treninge pilatesa i joge. Kada je lijepo vrijeme, vozim bicikl ili se rolam na jarunskoj stazi. Svake večeri prije spavanja meditiram. Tako održavam svoju vitalnost i ravnotežu duha i tijela – govori i priznaje nam da nikada nije bila na niskokaloričnoj dijeti:

– Nikada se nisam izgladnjivala, brojala kalorije, preskakala obroke, zauvijek se odricala hrane koju volim. Do prije nekoliko godina imala sam istu težinu, a sada varira uglavnom dva-tri kilograma koje dobijem kada ne mogu kontrolirati način prehrane, pogotovo na snimanjima. Kada snimanja završe, prelaskom na svoj način prehrane ubrzo uspijevam vratiti zadovoljavajuću težinu.

Razlikuje li se način njege vašeg tijela u dvadesetima i tridesetima i danas?

– Da, ali samo zato što si danas mogu mnogo toga priuštiti. Postoji mnogo više inovacija i tretmana koji stvarno pomažu u njezi lica i tijela, za razliku od prije. Ali moram reći da sam počela brinuti o svome izgledu onoga trena kada sam se kao djevojčica počela baviti plesom i sportom. Svakodnevni višesatni treninzi naučili su me da bez truda nema rezultata. Prije svega naglasak bih stavila na umjerenosti u svemu, hrani, piću, aktivnostima. Treba se baviti bilo kojom vrstom tjelesne rekreacije koja veseli, a održava formu i čini tijelo zdravijim – ističe Sanja Vejnović.

Kada govorimo o samopouzdanju, tada nema ništa protiv estetskih operacija ako netko misli da će poslije njih sam sebi biti ljepši i osjećati se bolje.

– Ponekad dobra korekcija nosa, klempavih ušiju ili podočnjaka učini čuda za nečiji izgled i samopouzdanje. Ja osobno nikada ne bih mijenjala svoju fizionomiju. Ekspresija lica jedan je od najvažnijih glumačkih alata. Vidjeli smo kako izgleda kada se glumice “zaigraju” pa izgledaju kao punjene ptice. Sve je više na tržištu nekirurških metoda koje mogu “prolongirati“ starenje, odnosno pomladiti izgled kože. Kada je koža zategnuta, sjajna i zdrava, vi izgledate isto tako. Uvijek bi se opredijelila za takve metode. Uostalom ja se već nekoliko godina s povjerenjem i s vidljivim rezultatima podvrgavam takvim tretmanima u poliklinici Maletić. To su tretmani poput radiovalova ili laserskog pilinga koje bih uvijek preporučila ženama jer djeluju na stimulaciju proizvodnje kolagena i elastina, ključnih čimbenika za lijepi i mladi izgled kože – zaključuje Sanja Vejnović.

>>Sanja Vejnović među najljepšim glumicama svijeta

Ključne riječi

Komentara 2

Učitelj
11:14 26.02.2013.

nemam pojma tko je ova.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:40 26.02.2013.

Ova me žena uzbuđuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije