Običan bjelanjak i kokosovo brašno oplemenit će par kapi limunova soka koji će pomoći da kokosovi poljupci brzo nestanu s blagdanskog stola. Recept koji donosi Gastro.hr napravit će i oni najnespretniji za svega 30-ak minuta.
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Obložite papirom lim za pečenje pa na njega složite okrugle oblatne promjera 4 cm.
2. Posolite bjelanjke te istucite čvrst snijeg. Dodajte šećer i limunov sok. Potom tucite masu da bude sjajna i da se šećer potpuno rastopi.
3. Izmiješajte šećer u prahu i kokosovo brašno pa ih postupno umiješajte u snijeg. Masa ne smije biti mekana ni mrvičasta. Žlicom na oblatne stavite 50 hrpica tijesta.
4. Stavite kolačiće u pećnicu na 15 minuta. Izvadite ih pa ih ostavite da se ohlade.
5. Rastopite čokoladu u posudi uronjenoj u vruću vodu. Stavite je u vrećicu za zamrzavanje. Odrežite u kutu vrećice malen otvor pa tekućom čokoladom ukrasite poljupce.
>>Probajte jednostavan recept za dobre stare vanilin kiflice
>>Vaši božićni kolači: božićna drvca cupcakesi