pripazite!

Za vašu sigurnost: Ako uočite ovu stvar na lubenici odmah ju bacite u smeće

Shutterstock
05.09.2024.
u 11:30

Otrovala sam se jer sam pojela lošu lubenicu koju je moja mama narezala’.

Ako ste ikada prerezali lubenicu i primijetili pjenu ili pjenjenje, jedna TikTok video vas upozorava da bi to moglo biti opasno i da je najbolje odmah je baciti, piše Mirror. TikTok korisnik @idksterling kaže: ‘Ako vaša lubenica počne pjeniti, odmah je bacite’. 

Ovaj popularni influencer, s čak 6,3 milijuna pratitelja, objasnio je: ‘Mnogi su zbunjeni što uzrokuje ovo stanje lubenice’.  Otkrio je da su ga pratitelji označili u videu lubenice koja se pjeni, tražeći njegovo mišljenje o ovoj neobičnoj pojavi.

 

@idksterling

Dont eat it

♬ バラック集落 - ききやま

Objasnio je da, iako se možda prvi put susrećete s pjenjenjem lubenice, to nije toliko neuobičajeno. Dodao je kako pjena može izgledati ‘mnogo izraženije’, poprimajući bjelji i ‘pjenastiji’ izgled. Pa zašto je vrijeme za bacanje ovog voća?

‘To se događa kada lubenica ostane na pretoplom mjestu, što nije idealno za njeno čuvanje’, rekao je, ‘Ova pojava je rezultat nakupljanja plinova i pritiska unutar lubenice, što na kraju izaziva pjenjenje’.  Na temelju onoga što je vidio, kad bi se takva lubenica prerezala, unutrašnjost bi bila neprivlačna.

VEZANI ČLANCI: 

Zaključio je upozorenjem da nije ‘najbolja ideja’ jesti lubenicu koja pokazuje ovakve znakove jer voće počinje truliti i može postati idealno tlo za razvoj određenih vrsta bakterija. Te bakterije mogu uzrokovati trovanje hranom, upozorio je, savjetujući da lubenicu odmah zbrinete.

Neki komentatori istaknuli su da bi takva lubenica vjerojatno imala neugodan miris, što je dodatni razlog da je bacite. Jedna žena podijelila je svoje iskustvo, rekavši: ‘Otrovala sam se jer sam pojela lošu lubenicu koju je moja mama narezala’.

Kako pronaći najbolju lubenicu?

Komentara 1

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:17 05.09.2024.

U Hrvatskoj se lubenice ne pjene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije