Sastojci:
- 20 dkg dimljenog tofua
- 6 listova nori alge
-10 kiselih krastavaca
- 1 šalice bijele riže (mjera je šalica za kavu)
- 1 šalica crvene riže (mjera je šalica za kavu)
- 2-3 mrkve
- 2 žličice rižinog octa
- umak od soje
Priprema:
1. Hrapave strane listova nori alge jedan po jedan, lagano staviti iznad grijače ploče ili plinskog plamena kako bi omekšali.
2. 2 šalice riže kuhati u 3 šalice vode sa žličicom rižinog octa dok voda ne ishlapi.
3. Dimljeni tofu i kisele krastavce narezati na trakice.
4. Mrkvu prokuhati 5 minuta i narezati na trakice.
5. Namazati toplu rižu po cijelom listu nori alge.
6. U sredini posložiti tofu, krastavce i mrkvu te stisnuto zarolati na nekoj podlozi.
7. Poslužiti uz soja umak ili neki drugi umak po ukusu.