PROMO

Zanimljiva kombinacija ćevapa i lepinje: Mazalice – jednostavno predjelo s roštilja

Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
04.08.2016.
u 17:00

Nestrpljivo društvo iznenadite ukusnim i brzim predjelom, Mazalicama, gdje se ćevapi koriste na potpuno drugačiji način

Omiljeno okupljanje društva željnog dobre zabave zasigurno je roštilj. No, ponekad nije lako izdržati  iščekivanje dok se meso peče, ali i za to postoji rješenje.  

Nestrpljivo društvo iznenadite ukusnim i brzim predjelom, Mazalicama, gdje se ćevapi koriste na  potpuno drugačiji način. Za njihovu izradu vam je potrebno samo par lepinja i PIK 100 posto juneći ćevapi  iz asortimana VOLIM ROŠTILJ.

Stoga krenite u kulinarsku akciju za koju će vam zasigurno poslužiti i kratki recept u nastavku. Ukoliko je  gladnih očiju više, povećajte i količine.  

Sastojci:  

  • PIK 100 posto juneći ćevapi 810 grama  
  • 5 do 6 lepinja  

Priprema:  

Lepinje narežite na šnite na način kako biste rezali kruh. Na svaku šnitu razmažite ćevap u tanjem sloju i  prstima lagano utisnite meso po površini šnite lepinje. Kako pri pečenju rubovi ne bi zagorjeli potrebno  pokriti šnitu mesom sve do rubova.

Mazalice kratko pecite na roštilju, najprije okrenuto mesom prema  dolje, a kad su pečene, okrenite ih i pecite još koju minutu. Možete ih servirati uz luk, roštilj umak,  kajmak ili šopsku salatu.

>> Ovo je najbolji recept za 'mazalicu' s kojom ćete oduševiti goste i ukućane

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?