Ljudi koji za doručak jedu hranu bogatu bjelančevinama, primjerice jaja, te reduciraju ugljikohidrate imaju čak 28 posto veću opasnost od razvoja srčanih bolesti, zaključili su znanstvenici.
– Studija je zasigurno loša vijest za one koji slijede visokoproteinske dijete (poput Atkinsonove) dulje vrijeme – kaže Pagona Lagiou sa sveučilišta u Ateni, prenosi Huffingtonpost.
Jaja sadržavaju oko 6,5 grama bjelančevina i 1,7 grama zasićenih masti. Sadrže visoke razine kolesterola, koji može začepiti krvne žile i dovesti do srčanih bolesti. Bogata su vitaminom B2 (riboflavin), vitamin B12, vitamin A i niz drugih vitamina B, uključujući folnu kiselinu, biotin, pantotensku kiselinu i kolin, kao i esencijalne minerale. Stručnjaci naglašavaju da je važno izbalansirati prehranu.
– U svoju prehranu pokušajte uključiti malomasne mliječne proizvode i cjelovite žitarice s puno voća i povrća i malo masnoća. Izbor ovih namirnica pridonosi uravnoteženoj prehrani i daleko je bolji i za vaše srce i za vaš struk od bilo koje dijete – kaže nutricionistica Victoria Taylor iz British Heart Foundationa.
Ovi sebe nazivaju znanstvenicima? To su monstrumi i još uz to i obični plaćenici, koji pišu "studije" po narudžbi. Najbolje je da jedemo malomasne mliječne proizvode s 0,1% masnoća (čitaj: kemiju), te cjelovite žitarice i voće i povrće - poželjno genetski modificirane, umjesto proteina koji su sastavni dijelovi svake stanice koja čini osnovu života na Zemlji