paronihija ili infekcija nokta

Žena ispričala kako je zbog manikure skoro ostala bez palca: "Završila sam na operaciji..."

Shuttershock
19.11.2022.
u 16:10

Prvo je, kaže, posumnjala na urasli nokat, no palac joj je jako pocrvenio, a bol nije prolazila i na kraju je završila na operaciji, s ozbiljnom infekcijom nokta.

Žene koje su radile manikuru znaju koliko je zadovoljstvo izaći iz salona sa savršeno oslikanim i uređenim noktima, no to je iskustvo za jednu Britanku ispalo potpuno traumatično; kad je zbog manikure skoro izgubila palac.

Beth Jozey s korisničkim imenom @bethjozey ispričala je svoju priču kako bi upozorila druge, ali i naglasila važnost visokih higijenskih standarda u kozmetičkim salonima.

Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan

1/8

"Horor iskustvo iz salona za nokte koje je rezultiralo vječnim stavljanjem umjetnih noktiju kod kuće", napisala je u opisu videa.

Prije pandemije je, priča, posjetila novi salon za nokte, ali se zabrinula kad je vidjela da djelatnice međusobno dijele opremu bez ikakve dezinfekcije između dva korištenja.

Pomislila je da je to možda normalno pa je ipak ostala na manikuri, no navečer su je prsti počeli boljeti.

Prvo je, kaže, posumnjala na urasli nokat, no palac joj je jako pocrvenio, a bol nije prolazila.

@bethjozey Replying to @Kiara part 2 to the horror nail salon experience resulting in ONLY wearing kmart nails forever 💀 #kmart #kmartfinds #nails #nailsalonproblems ♬ original sound - Beth Jozey

- Tek kad sam za par dana primila šalicu i doslovno je ispustila zbog pritiska, shvatila sam da je ozbiljno; nikad prije nisam osjetila takvu bol - rekla je.

Opisala je i kako je na kraju završila u bolnici, a kad je stigla temperatura joj je bila jako visoka i rečeno joj je da ima paronihiju - akutnu upalu, odnosno infekciju nokta koja je bila tako teška da su je prebacili u drugu bolnicu na operaciju.

- Operirana sam i sve je dobro prošlo, a poslije su mi rekli da bi mi gnoj i infekcija iz palca, da nisam na vrijeme došla, završili u kosti, pa u krvotoku - ispričala je Beth i upozorila druge da ako u salonu vide nešto čime nisu zadovoljni i što im ne ulijeva povjerenje, to i kažu.

"Trebali ste ih tužiti!", komentirala je jedna korisnica.

"To je razlog zašto ja već godinama sama kod kuće uređujem svoje nokte!", dodala je druga.

Zbog rijetke bolesti završila je u invalidskim kolicima, a onda shvatila da može hodati u Uggsicama!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije