Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studija njemačkog sveučilišta Ruhr potvrdila da su muškarci bolji u prostornom snalaženju

Žene parkiraju lošije i 20 sekundi duže od muškaraca

parkiranje
Antonio Bronić
21.12.2009.
u 10:02

Ne radi se o nekoj izrazitoj slabosti ženskog spola. To je samo parkiranje, nikako trijumf muškaraca nad ženama - poručuje voditeljica istraživanja dr. Wolf.

Sumnjičavost muških vozača prema ženskim kolegicama nije bez svakog temelja. Najnovija studija dokazuje, naime, da su u parkiranju žene sporije i manje precizne nego muškarci. Vozačice se, recimo, jako nastoje parkirati baš usred slobodnog parkirališnog prostora, a u prosjeku im treba 20 sekundi duže nego muškarcima. Unatoč dužem parkiranju i dalje im uglavnom ne uspijeva automobil smjestiti u željenu sredinu.

 U sklopu istraživanja proveden je i test u kojem je 65 vozača trebalo parkirati audi A6 na parkirališno mjesto standardne veličine. Njihovi su manevri pozorno praćeni, a mjereni su vrijeme, preciznost, odstojanje vozila od ruba itd. I dok su istraživači i očekivali da će vozačice volonterke biti sporije, iznenadilo ih da njihov oprezniji pristup nije vodio i boljemu konačnom rezultatu.

Dr. Claudia Wolf s njemačkog sveučilišta Ruhr, koja je vodila studiju, kaže da je istraživanje samo potvrdilo ranije spoznaje o tome da muškarci imaju bolju koordinaciju i osjećaj prostora nego žene.

 - Ne mislim da se feminizam ili druga ženska pitanja tim spoznajama unazađuju. One samo potvrđuju ono što su prethodne studije o razlikama između muškaraca i žena, što se tiče snalaženja u prostoru, već pokazale. Dakle, ne radi se o nekoj izazitoj slabosti ženskog spola. To je samo parkiranje, nikako trijumf muškaraca nad ženama - poručuje dr. Wolf.

Komentara 10

JM
Jean-Michel_Nicolier
11:07 21.12.2009.

Mislim da se autori članka i istraživanja nisu dovoljno ispričali svi ženama vozačicama zbog rezultata istraživanja. Mislim stvarno... Još će netko pomisliti da su one naljepnice \"Oprez, žena za volanom\" točne. :)

PP
pp
10:55 21.12.2009.

Bože mili koja iskompeksiranost...strašno...nadam se da nema velik broj žena takav komplekst niže vrijednost...zašto se ne može u jednom članku samo napisati muškarci su bolji od žena u nečemu ili žene su bolje od muškaraca u tom i tom...čemu odmah takva defanziva, gard, \"ne radi se o nekoj izrazitoj slabosti ženskog spola, to je samo parkiranje, nikako trijumf muškaraca nad ženama\" čemu to? mislim zbilja mi je već dosadna ta novoženska opsjednutost nepriznavanja inferiornosti na području na kojem su nema sumnje inferiorne...to ne znači da na drugim poljima nisu superiorne ali da su u svemu bolje nisu...i strašno je blesava ta misao...

OB
-obrisani-
14:39 26.12.2009.

ne gube strpljenje i parkiraju i po nekoliko minuta,glavno da ste stabilne doktorice hehe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije