Za osjetljive oči

Znanstvenici stvorili luk koji vas neće rasplakati

Luk
Foto: screenshot/facebook
13.04.2018.
u 09:28

Luk koji ne tjera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi

Izgovor je prastari: ne plačem nego samo režem luk. Zahvaljujući znanstvenicima ljudi će se morati početi suočavati sa svojim emocijama umjesto da okrivljuju namirnicu koja tjera suze na oči.

Luk Sunion razvili su znanstvenici Bayera nakon tri desetljeća križanja i nije riječ o genetski modificiranom proizvodu, objasnila je njemačka tvrtka na svojoj internetskoj stranici.

Luk koji ne tjera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi, dodaje tvrtka.

Zbog toga što Sunion nije tako intenzivan, moguće ga je jesti svježeg. Tvrtka ipak ne navodi izostaje li potpuno, nakon konzumiranja, zadah iz usta na luk, pa zasad treba držati u pripremi koju vrećicu bonbona s mentolom.

Ta najnovija namirnica možda će umiroviti niz inovativnih proizvoda za koje se tvrdi da mogu osigurati bezbrižnu pripremu luka bez suza, od specijalnih naočala do posebnih rezača.

Ključne riječi

Komentara 4

AR
Artukovic
10:20 13.04.2018.

Pa i ovaj nas naturale vulgaris jedem svjez....tri desetljeca krizanja da nebi zasuzile oci kad rezes luk.Bogami se tamo razbacuju novcem....

BL
bljak007
10:29 13.04.2018.

GMO.

IH
iron.hide.54966
10:30 13.04.2018.

Mora da je prirodni i bez gmo-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije