Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Znate li čemu služe mali trokutići u avionima? Važniji su nego što mislite!

shutterstock
27.05.2024.
u 16:30

Sjedala ispod trokutića također se ponekad mogu nazivati ​​’sjedala Williama Shatnera’.

Zrakoplovi imaju svoj vlastiti jedinstveni sustav oznaka koji su putnici možda primijetili, ali nikad nisu razumjeli. Unutrašnjost kabine označena je malim trokutićima koji mogu biti crveni ili crni. Posebno pronicljiv putnik primijetit će da se ovi mali trokutići u cijeloj kabini ravnaju s krilima izvan aviona, piše Travel and leisure.

Ako posada treba provjeriti krila, ovi trokutići im daju do znanja najbolje točke s kojih ih mogu vidjeti. Oznake su posebno korisne u zimskim uvjetima kako bi se osiguralo da su krila pravilno odleđena (potreban je pregled prije polijetanja, iako to obično obavlja posada na tlu).

VEZANI ČLANCI: 

Sjedala ispod trokutića također se ponekad mogu nazivati ​​’sjedala Williama Shatnera’. Izraz je preuzet iz epizode Zone sumraka u kojoj Shatner vidi goblina na krilu svog zrakoplova.

Postoji još jedna skrivena prednost ovih crnih trokuta. Ako letite zrakoplovnom kompanijom koja vam omogućuje da sami odaberete svoje sjedalo, potražite jedan od trokutića u kabini. Svatko tko voli snimati fotografije kroz prozor ili videozapise za Instagram imat će najbolji pogled na krila s ovih sjedala.

Gubite stalno putovnicu? Stjuardesa ima sjajan trik:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije