Osim sirov, avokado je izvrstan za razne umake, namaze, salate i smoothie, no nažalost ne traje dugo. Zbog topline i svjetlosti brzo postane prezreo i istrune pa je jedna tiktokerica otkrila nekoliko savjeta kako ga pohraniti da dulje bude svjež.
Kako piše Express, sve što trebate napraviti je staviti cijeli zreli avokado u posudu s hladnom vodom i onda u hladnjak. Na taj način on u hladnjaku može trajati do mjesec dana i cijelo vrijeme biti svjež kao prvi dan,
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....
Inače, avokado treba pohraniti cijeli, a ne narezan jer ga kora štiti od oksidacije i sprječava proces zrenja. U hladnjaku ga je idealno čuvati u ladici za voće i povrće, koja je najhladniji dio hladnjaka s najmanje vlage.
Ako imate avokado već prepolovljen na pola, polovice ćete sačuvati tako da ih polijete s malo limunovog soka, soka limete ili maslinovog ulja, zamotate u plastičnu foliju i stavite u hladnjak. U hladnjaku bez posude s hladnom vodom avokado može potrajati dva do tri dana.
Nedostaje vam energije kroz dan? Pojačajte je s ovim stvarima - umjesto nekoliko šalica kave.