Najvažnije je imati plan i krenuti od mjesta na kojem se nalazi najviše bakterija, a to je sudoper. Također, posebnu pažnju treba posvetiti kuhinjskim elementima.
Sudoper
Na cijelu površinu se stavi sredstvo za čišćenje i pusti da odstoji neko vrijeme, a nakon toga jednostavno treba sve proći spužvicom. Ne smiju se zaboraviti i površine oko sudopera.
Kuhinjski elementi
Prvo je potrebno pobrisati površine i ukloniti mrvice, a tek onda našpricati s prirodnim sredstvom za čišćenje, octom. Ocat će odlično djelovati protiv bakterija i neutralizirat će neugodne mirise.
Hladnjak
Važne su sve površine u kuhinji, pa tako i hladnjak. Ovdje je najvažnije nanijeti antibakterijsko sredstvo na ručke. Upravo su one krcate bakterijama.
Štednjak
Potrebno je maknuti plamenike i na njih nanijeti smjesu od malo soli, sode bikarbone i vode te oribati. Udubljenja ispod plamenika je najbolje očistiti štapićima za uši umočenima u ocat.
Pločice
Za pločice treba koristiti neko jače sredstvo, s obzirom na to da su pune kapljica masnoća. Sredstva u pjeni koja služe otapanju masnoće su idealna, a isto tako je važno neko vrijeme ostaviti da djeluje.
Očekivala sam neku novu informaciju, ili bar da će se ponoviti priča o sodi bikarboni, da se utvrdi gradivo.